• Forum searching still not well functioning . We have already working on it.

Open Source Buatan Orang Melayu Kita (utk web development sahaja)

Recommended Brokers


Latest Threads

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,495
Reaction score
1,738
Points
163
Salam...

Kat sini korang boleh share hasil kerja korang yang korang ingin kongsikan untuk kita semua.

Hanya yang berkait dengan web development sahaja.

Tak kiralah JS library ke, PHP package ke, HTML/CSS theme ke, atau apa-apa je lah yang korang boleh contribute pada dunia.. :D

.
.

Macam aku sendiri, aku dah hasilkan dua PHP package (composer packagist):

1. Laravel DataTable SSP
- bagi korang yang dah pernah guna DataTable SSP, korang mesti tertanya-tanya macam mana pulak nak guna DataTable SSP ni dalam Laravel? so, just guna je package yang aku buat khas untuk Laravel ni.

https://github.com/syamsoul/laravel-datatable-ssp



2. PHP DB Wow
- kalau korang tak guna framework, korang boleh guna PHP DB Wow ni untuk memudahkan korang handle MySQL database.

https://github.com/syamsoul/php-db-wow

.
.

setiap link di atas yang aku kongsikan, memang sudah tersedia guide/cara untuk guna di dalam nya...

:D


.
.

korang juga boleh kongsikan hasil kerja korang...


 
Last edited:
Sponsored Post

Deanna

Junior Member
Joined
Feb 19, 2019
Messages
59
Reaction score
5
Points
0
For sure I will check your github projects and will leave good review and maybe even will support you with money a bit. Do you want something more ? Are you working full time now or what ? Please do let me know cause I want to figure it out.
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,495
Reaction score
1,738
Points
163
For sure I will check your github projects and will leave good review and maybe even will support you with money a bit. Do you want something more ? Are you working full time now or what ? Please do let me know cause I want to figure it out.
fulltime and also parttime...

by the way, thanks for your support... :D
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
14,744
Reaction score
869
Points
118
Ado sapo bleh buek open source cad Malaysia punya?
 

syamsoulcc

Super Active Member
Joined
Apr 30, 2014
Messages
8,495
Reaction score
1,738
Points
163
Ado sapo bleh buek open source cad Malaysia punya?
cad?? software PC ke?? mcm autocad tu ke?

kalau software PC, bukan kepakaran aku boss... :D

expertise aku dlm web-development je.....
 

dloanman

Legendary Member
Joined
Apr 15, 2012
Messages
14,744
Reaction score
869
Points
118
cad?? software PC ke?? mcm autocad tu ke?

kalau software PC, bukan kepakaran aku boss... :D

expertise aku dlm web-development je.....
ya betul mcm autocad yg banyak auta tu ekekkekeke:))

klu ado den akan sokong, mungkin sapo2 programmer yg bleh design/develop cad software opensource ni boleh di support via gofundme @ patreon
 
Sponsored Post
Top
Log in Register