Newbie pasal saham

CG Sponsors




adi90

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2014
Messages
102
Reaction score
0
Points
10
Nak Tanya adakah basic saham ini sama macam basic forex ? sebab saya main forex dan nk berjinak2 main saham pulak. Sebab saya tengok saham nie tutorial x banyak sangat kat internet macam forex,so nak study pun susah skit yang top pun sekarang seminar pelaburan saham Dr Azizan je dari Mohd Asri. #:-S
 
Sponsored Post

BRAVOZULU

Active Member
Joined
Jul 22, 2013
Messages
1,514
Reaction score
140
Points
33
saham lebih rumit berbanding forex kot, sebab sebelum membeli saham kena kenal pasti syarikat. kena tahu FA syarikat. kena tengok TA sebelum membeli. pendek kata sebelum membeli saham kena tahu kenapa nak beli saham tu berbanding saham yang lain. dlm carigold ni ada group telegram yang sedia membantu. join laa group tu.
 

faizalyusup

Fun Poster
Joined
Aug 11, 2011
Messages
374
Reaction score
163
Points
23
Jemputlah datang seminar percuma sabtu 12 Mac ini dalam program InvestSmart anjuran SC di Sime Darby Convention Center...

FY
 

uncleazrich

Super Active Member
Joined
Sep 7, 2009
Messages
5,329
Reaction score
145
Points
73
dalam sini mcm2 ilmu saham.cuba godek2 akan kamu temui
 

clepetpro

Fun Poster
Joined
Mar 4, 2013
Messages
418
Reaction score
0
Points
10
saham lebih rumit berbanding forex kot, sebab sebelum membeli saham kena kenal pasti syarikat. kena tahu FA syarikat. kena tengok TA sebelum membeli. pendek kata sebelum membeli saham kena tahu kenapa nak beli saham tu berbanding saham yang lain. dlm carigold ni ada group telegram yang sedia membantu. join laa group tu.

maaf tuan.. hehe saham lagi senang dari forex.

setahu forex : if you buy the pair thats mean you buy both country, you speculate the market , forex is unpredictable, belum involve correlation, cross pair, and orders ... semua tu bayar mahal wuuu

saham ... kene sewa platform semua ... tu baru starter .. kita tahu company kita minat kita tahu ada syariah compliance kita tahu ada dividen kita tahu ada saham kita tahu ada volume etc etc .. boleh datang seminar saham banyak dah percuma :)cgrock:)cgrock
 

Bateleur

Active Member
Joined
Sep 22, 2015
Messages
1,514
Reaction score
105
Points
33
ASSALLAMUALAIKUM WARAHMATULLAH


UNTUK YG NAK BELAJAR BASIC SAHAM


MAIIII>>>PERCUMA!!!


WEALTH GENERATION : UNDERSTANDING THE STOCK MARKET INVESTMENT
RHB INVESTMENT BANK BERHAD



What To Expect:

Participants that attends this workshop will be able to understand and learn how to diversify fund in stock market.



Share Margin Financing:

Share Margin Financing is a convenient facility offered to traders seeking to expand their trading potential. It is available to all eligible Malaysians, Residents and Non-Residents who are of good financial standing.

Clients can use Share Margin Financing as additional funding for the purchase of shares quoted or to be quoted on Bursa Malaysia. Collateral is in the form of quoted shares and/or cash deposits.



How To Register For A Seat?

Contact Mdm Ong, Ms Chung & Mr Anaqi Suen @ 05 – 546 9883 / 254 2726
Date: 20 Oct 2016

Location: Ipoh Garden South Share Trading Centre

Time: 4:30pm to 6:00pm
 
Sponsored Post
Top
Log in Register