BTC USD 64,290.6 Gold USD 2,320.95
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nampak bengang penjual kereta lepas tu hihi

pernah kena jugak dengan salesman jenis camni,
pegi dengan kawan dok tengok kereta impian, masa tu pakai baju kurung dengan selipar je. tudung pun takde berfesyen sangat, takde berbelit belit. pendek kata mmg selekeh la haha..

lepas sekian lama tanya soalan, saya bagitau salesman ni yg saya jadi nak ambik kereta tu. salesman tu kata, ok boleh, tapi you kena ambik guarantor..
ha, terkejut sekejap saya. kena ambik guarantor, kenapa pulak, saya tanya salesman tu
you kerani, mana mampu angkat kereta ni, jadi kena ambik guarantor la, yakin je salesman tu jawab..

kawan saya dengar part tu, terus ketawa tergelak sampai keluar airmata..
dia tegur salesman tu, hai la, mana you tau dia kerani..
tu firm sekian sekian, dia lah taukenya, apa la you ni..
salesman tu punya minta maaf, siap dia suruh lock terus kereta tu..

haha sori, saya tak layan salesman tu :D


kawan bergurau katanya, mungkin saya nampak mcm budak kot atau muda sangat, tu sbb salesman anggap saya kerani hehe :D

ooo..

menarik buat2 selekeh beli kereta..

nanti nak buat jugak laa..
 
Sponsored Post

pernah kena jugak dengan salesman jenis camni,
pegi dengan kawan dok tengok kereta impian, masa tu pakai baju kurung dengan selipar je. tudung pun takde berfesyen sangat, takde berbelit belit. pendek kata mmg selekeh la haha..

lepas sekian lama tanya soalan, saya bagitau salesman ni yg saya jadi nak ambik kereta tu. salesman tu kata, ok boleh, tapi you kena ambik guarantor..
ha, terkejut sekejap saya. kena ambik guarantor, kenapa pulak, saya tanya salesman tu
you kerani, mana mampu angkat kereta ni, jadi kena ambik guarantor la, yakin je salesman tu jawab..

kawan saya dengar part tu, terus ketawa tergelak sampai keluar airmata..
dia tegur salesman tu, hai la, mana you tau dia kerani..
tu firm sekian sekian, dia lah taukenya, apa la you ni..
salesman tu punya minta maaf, siap dia suruh lock terus kereta tu..

haha sori, saya tak layan salesman tu :D


kawan bergurau katanya, mungkin saya nampak mcm budak kot atau muda sangat, tu sbb salesman anggap saya kerani hehe :D

sedap2 dia je bantai kerani hahahaha...

rasanya kerani lagi stylo dengan tudung belit2 ada bunga matahari atas kepala kan...
 
ooo..

menarik buat2 selekeh beli kereta..

nanti nak buat jugak laa..

a'ah, cuba tuan buat hehe :D

mmg salute la kalau appearance kita mcm entah apa je tapi salesman tu takde prejudis, tak pandang slack langsung, pastu layan kita seperti emas, betul betul berharga :)

kawan saya pun dah kena, dia pakai seluar yg koyak kat poket, pakai selipar jepun tu nak beli kereta :)
salesman cina mmg langsung tak pandang dia, kawan saya pulak yg terhegeh kat diorang tanya psl kereta tu. diorang pun jawab mcm nak taknak je..

pastu masuk salesman Melayu, tengok kwn tu dah helpless..
kawan saya kata beria salesman Melayu tu layan dia, takde prejudis langsung..
end upnya, kwn saya beli kereta dengan dia. puas hati :D
(ni bukan psl rasis ke tak, cuma psl realiti :) )
 
sedap2 dia je bantai kerani hahahaha...

rasanya kerani lagi stylo dengan tudung belit2 ada bunga matahari atas kepala kan...

tu la, seronok hati dia je kata kita gitu haha :)
kawan saya kata, mungkin nampak mcm budak sangat kot muka saya tu, jadi salesman tu rasa saya takde duit, tak mampu beli kereta tu hehe :D

paling puas hati, saya terus belah masa dia dok panggil panggil suruh beli. saya dah merajuk dah haha :))
 
tu la, seronok hati dia je kata kita gitu haha :)
kawan saya kata, mungkin nampak mcm budak sangat kot muka saya tu, jadi salesman tu rasa saya takde duit, tak mampu beli kereta tu hehe :D

paling puas hati, saya terus belah masa dia dok panggil panggil suruh beli. saya dah merajuk dah haha :))

mesti budak salesman tu menyesal cakap camtu...

mek muka kanak2 sangat kot :)):))
 
pernah kena jugak dengan salesman jenis camni,
pegi dengan kawan dok tengok kereta impian, masa tu pakai baju kurung dengan selipar je. tudung pun takde berfesyen sangat, takde berbelit belit. pendek kata mmg selekeh la haha..

lepas sekian lama tanya soalan, saya bagitau salesman ni yg saya jadi nak ambik kereta tu. salesman tu kata, ok boleh, tapi you kena ambik guarantor..
ha, terkejut sekejap saya. kena ambik guarantor, kenapa pulak, saya tanya salesman tu
you kerani, mana mampu angkat kereta ni, jadi kena ambik guarantor la, yakin je salesman tu jawab..

kawan saya dengar part tu, terus ketawa tergelak sampai keluar airmata..
dia tegur salesman tu, hai la, mana you tau dia kerani..
tu firm sekian sekian, dia lah taukenya, apa la you ni..
salesman tu punya minta maaf, siap dia suruh lock terus kereta tu..

haha sori, saya tak layan salesman tu :D


kawan bergurau katanya, mungkin saya nampak mcm budak kot atau muda sangat, tu sbb salesman anggap saya kerani hehe :D


saya gi ke kedai Switch..nak beli phone hadiah untuk anak...kita pun satu family masuk kedai..anak no 3 saya terus meluru nak main ipad display...salesman adalah 5 org kat bahagian tu teurs undur ke belakang...tak nak layan kami...lepas tu masing masing suruh satu mamat ni layan saya....masuk tu pakai selipar...wife pun jubah biasa je...saya diam...ok revenge time....saya perhati salesman lain......ada sorang salesgirl tu tengah buat sesuatu...saya gi ke salesgirl tu..

awek free tak....boleh terangkan pasal phone pada saya tak...salesgirl tu layan..dan saya terus cakap nak beli cash..siap tanya kalau saya beli awak dapat komisen tak..dia cakap ye...lepas bayar sengaja lalu depan salesman yg berlagak tadi....anak saya dari belakang tgk mereka tepuk dahi...rugi saya beli dgn org lain...:)):))

paling best saya cakap kuat kuat kat salesgirl tu..nanti saya datang lagi nak beli 2-3 barang lagi:eek::eek:
 
Aku fikir tentang orang kita...

Tak payah la cabar mental seseorang. Masuk kandang kambing mengembek, masuk kandang harimau mengaum.

Xda adanya orang buat2 selekeh. Sebenarnya memang dasar selekeh pun.

Xda adanya orang selekeh tapi kaya. Sebenarnya dah tak selekeh seiring dengan dah tak miskin. Tapi sengaja selekeh untuk mendapatkan effect miskin dimata orang lain.

Sengaja menduga, sengaja cari pasal dan sengaja menguji orang lain.

Dan ini tidak pantas diamal dalam kehidupan.
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register