BTC USD 85,908.5 Gold USD 4,322.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Nabi palsu tunda ramalan kiamat

combat13

CG Top Poster Club
gem
Messages
28,389
Joined
Dec 18, 2007
Messages
28,389
Reaction score
346
Points
141
3383215.webp

Ebo Noah (kiri) menyaksikan orang ramai memasuki bahtera yang dibinanya.-Agensi

ACCRA – Individu yang mendakwa dirinya sebagai utusan Tuhan, Ebo Noah atau dikenali sebagai Ebo Jesus dari Ghana, mengumumkan bahawa ramalan kiamat dunia yang dijangka berlaku pada 25 Disember 2025 telah ditunda.

Noah mendakwa doa-doanya telah dijawab oleh 'Tuhan' dan beliau diberikan masa tambahan untuk membina lebih banyak Bahtera Nuh bagi menyelamatkan lebih ramai manusia.

Pengumuman itu dibuat selepas ribuan pengikut dari seluruh Afrika bergegas ke Ghana untuk mendapatkan tempat di bahtera tersebut.

Rakaman video yang tular memaparkan orang ramai berkumpul di lokasi dengan membawa beg peribadi, bersedia untuk menaiki bahtera.

Noah menyatakan jumlah pengunjung terlalu ramai sehingga bahtera sedia ada tidak mencukupi, menyebabkan beliau memohon masa tambahan untuk membina bahtera baharu.

Setakat ini, beliau telah membina kira-kira 10 bahtera kayu di Ghana, dengan dakwaan setiap satu mampu menampung 5,000 orang. – Agensi

 
Nabi nigga ni siap promote kelab malam lagi.
Kalau kiamat tertunda dia ajak semua pegi kelab malam yang dia promote. Buduh.

Sebab tu la kenapa filosofi sufi ni menarik.

Semua akan terarah kepada soalan sama.

"Ko beriman untuk apa sebenarnya?"

Takut neraka? Nak masuk syurga? Budaya?

Filosofi sufi sgt deep.
 
Back
Top
Log in Register