Muslim Have No Monopoly Over 'ALLAH'

CG Sponsors




Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,741
Reaction score
1,561
Points
101


Malaysia has once again resurfaced in international headlines for the wrong reasons. Over the last two weeks, arsonists and vandals attacked 10 places of worship, including Christian churches and Sikh temples. Though there were no injuries and the material damage is reparable, the same cannot be said about the emotional and psychological scars left behind. After numerous conflicting statements from government officials, the underlying causes of the violence are still unaddressed. Malaysia’s reputation as a nation at peace with its ethnic and religious diversity is at stake.

Malaysia’s poor handling of religious and sectarian issues is not unique. The ill treatment of minority groups in Muslim countries is often worse than the actions Muslims decry in the West. I have called attention to the broader need in the Muslim world for leadership that demonstrates consistency and credibility in our call for justice, fairness and pluralism. These values are embedded in the Islamic tradition as the higher objectives of Shariah expounded by the 12th-century jurist al-Shatibi.

We have seen Muslims around the world protest against discriminatory laws passed in supposedly liberal and progressive countries in the West. Yet just as France and Germany have their issues with the burqa and Switzerland with its minarets, so too does Malaysia frequently fail to offer a safe and secure environment that accommodates its minority communities.

The recent arson attacks exemplify what’s wrong with the way Malaysia regards its non-Muslim citizens. The attacks were provoked by a controversy over the use of the word “Allah” by Malaysia’s Christian community, which numbers over two million, or about 10% of the population. In late 2007, the Home Ministry banned the use of the word by the Herald, a Catholic newspaper, and later confiscated 15,000 copies of Malay-language Bibles imported from Indonesia in which the word for God is translated as “Allah.” A Dec. 31, 2009 ruling by the Kuala Lumpur High Court overruled the earlier ban, asserting constitutional guarantees regarding the freedom of religion in Malaysia. Since then, an already tense situation boiled over, largely due to incitement by a few reckless politicians, the mainstream media and a handful of nongovernmental organizations linked by membership and leadership to the United Malays National Organization, the ruling party. Continue reading ‘Muslims Have No Monopoly over ‘Allah’’
 
Sponsored Post

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,741
Reaction score
1,561
Points
101
alamak thread tak laku la.
mungkinkah kerana ramai yg tidak paham bahasa inggeris?
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,741
Reaction score
1,561
Points
101
tak laku pasal tak sokong ppsmi :eek:
haha very funny. nampaknyee terpaksalah aku berhempas pulak nak translate Eng ke BM pulak karang. supaya lebih banyak org memahami.

(padahal aku copy paste dari blog anwar jek, nape dia tulis BI eh? kan dah nyusahkan aku)
 

kamal_kampong

Legendary Member
Joined
Apr 30, 2007
Messages
16,664
Reaction score
836
Points
171
sapa2 sj pemimpin yang ingin membenarkan kalimah besar ini digunapakai oleh non-muslim dalam agama mereka, tetap sy x setuju..:(scam
 

Mata_Pena

Active+ Member
Joined
Oct 22, 2008
Messages
4,741
Reaction score
1,561
Points
101
sapa2 sj pemimpin yang ingin membenarkan kalimah besar ini digunapakai oleh non-muslim dalam agama mereka, tetap sy x setuju..:(scam
ini ada satu artikel yg ditulis oleh seorang kristian yg dikirimkan ke Malay Mail (ms9)semalam

Kenapa kita tidak boleh menggunakan 'GOD'? Perkataan itu adalah nama dan nama tidak perlu ditukar kerana ia adalah didalam universal language. Sebagai contoh jika nama kita Ginger adakah kita harus menukarnya ke Halia?

Semua org yg mempunyai akal logik fikiran memahami bahawa pentingya
God kepad kristian
Allah kepada Muslim
Buddha kepada buddhist
Krishna kepada hindu dan sebagainya.

God tidak harus ditukar ke mana2 bahasa kerana God adalah God dalam kristian seluruh dunia. Kenapa saya harus menukar nama tuhan saya God kepada Allah? Saya adalah seorang katolik dan saya menyokong untuk menggunakan perkataan GOD dan hanya GOD untuk kristian komuniti.

EvoFirst, MMail, 28jan2010
 

NaZa

Ex-Super Mod
Platinum Member
Joined
Feb 8, 2009
Messages
3,787
Reaction score
86
Points
30
boleh tolong letak sumber dari mana tak ni
 
Sponsored Post
Top
Log in Register