BTC USD 23,128.6 Gold USD 1,927.96
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Misteri Volkswagen Kuning

bahtiar

Active Member
Messages
1,872
Joined
Mar 6, 2007
Messages
1,872
Reaction score
180
Points
33
Salam...saja nak mengimbau kembali peristiwa aku dgn adik aku penah bertembung dgn Volkswagen kuning ni pada tahun 2000 dulu.Waktu tu aku rasa dalam pukul 12.00 malam la. Aku nak ke Penang waktu tu...nak tgk wife yg tgh berpantang kat sana...Seingat aku...waktu nak turun bukit selepas tol jelapang dan selepas terowong tu..aku ambik lane sebelah kiri aje..sbb bawak pon slow je..tiba2 kat belakang kete aku ada 1 kete lama...aku mmg tak perasan pon ntah bila kete tu ada kat belakang kete aku...so aku buat tak reti jela...tiba2 dia bagi high beam..klip2 aje...maklumlah kete lama high beam pon tak cerah...so aku ingat kete tu lampu dia ada masalah ke hapa....so aku buat tak tau jela...aku rasa ada lah dia buat high beam tu dalam 10minit...aku dah cuak jugak masa tu..aku ingat org jahat saja nak pekena kan aku...(masa tu pon tak tahu lagi cerita pasal hantu Volkswagen ni)..so takde la timbul rasa takut....lepas tu aku npk kat cermin belakang kete tu nak potong aku...so aku biar jela dia potong sbb nak tgk gak muka org kat dlm kete tu....bila dia potong aje..mmg jelas kete Volkswagen warna kuning...tapi driver mmg tak nampak pon..mungkin sbb malam...tu sbb tak npk kot..mmg laju gak driver tu bwk...so aku pon tak syak apa2 lagi lah..lepas tu aku pon sembang2 la dgn adik aku sbb nak hilangkan rasa ngantuk...aku rasa dlm 10-15minit lepas tu..tiba2 kete tadi ada kat belakang kete aku balik...HAHHHH!!!! terkejut aku...adik aku pon cuak gak masa tu...aku pon tanya la adik aku tu.." bila masa pulak kita potong kete tu tadi?" adik aku kata mana ada potong...sbb kitaorg amik lane kiri aje dari tadi...aku ngan adik aku dah cuak gila time tu....kete tu asyik dok bg high beam (klip2) aje lagi...aku ckp dgn adik aku..ni kompem org jahat nak pekena kita ni...so aku suruh dia stanby klu jadi apa2...lepas tu dia potong kete aku sekali lagi...aku nekad nak tgk betol2 muka org tu...perghhh!!! takde org dlm kete tu..sebab cahaya kereta dari arah bertentangan terpantul kat dlm kete Volkswagen tu..mmg kompom takde org..FUHHH!!! gerun gak aku masa tu...aku pon ckp ngan adik aku buat tak tau jela...diam2 je..

Lepas sampai kat rumah mak mentua aku...aku pon bercerita la ngan pakcik bini aku yg aku kena ganggu kat highway tadi...dia just ckp "takde apa2 tu..esok jela aku cerita" hahhh...~X( mungkin sebab hari dah lewat kot...dan dia taknak aku terbawak2 cerita tu...Esok tu baru dia cerita dgn aku kisah sebenar pasal Volkswagen tu...FUHHH!! gerun gak aku dengar..sbb tak sangka aku sendiri mengalami benda tu..

p/s: kalau ada sesapa yg penah mengalami peristiwa tu...share2 la sama..nak tau gak camna korang kena :D
 
Sponsored Post

Sponsored Post

Top
Log in Register