BTC USD 24,560.6 Gold USD 1,801.89
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Minyak Serbaguna Sorof

Musafir Bumi

Super Active Member
Messages
6,474
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6,474
Reaction score
34
Points
75
السلام عليكم ورحمة الله وبركتة​


sorof_zpsubolxt3k.jpgSaya sebagai peniaga bagi produk Minyak Serbaguna Sorof keluaran Pusat Rawatan Al Hayat ingin mencari pembeli di seluruh negara (pesan di sini).

# Belian untuk sebotol atau lebih, saya jual juga. (COD-Tesco Kulim & POSLAJU-niat pos sebagai barang)

# Misi : Menyubur dan menyemarakkan Al-Quran dan sunnah Rasulullah S.A.W melalui produk-produk yang bercirikan Islam.

# Dakwah : Mengembalikan masyarakat daripada pembohongan yang khurafat, syirik, tawasul dengan jin dan sebagainya supaya memohon kepada ALLAH S.W.T

# Minyak Serbaguna Sorof adalah asbab bukan matlamat.

# Berminat hubungi 0111 238 4792 atau [email protected] atau pm saya.

# Dicadangkan simpan sebotol untuk kegunaan kecemasan.


gangguan.jpg
 
Last edited:
Sponsored Post

Musafir Bumi

Super Active Member
Messages
6,474
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6,474
Reaction score
34
Points
75
Atasi Masalah Penyakit Berkaitan Saraf, Strok, Sakit Lutut, Resdung, Gangguan Makhluk Halus di Badan Anda Dengan Produk Minyak Serbaguna Sorof - InsyaALLAH, sembuh...


ms2.jpg


minyaksaraf.jpg


Merupakan produk rawatan bersepadu saraf berasaskan minyak zaitun dari gred yang bermutu tinggi.Gabungan pengubatan Islam yang disertai aromaterapi menambahkan lagi sinergi sedia ada pada minyak ini.Saraf juga dihasilkan dengan menggunakan ekstrak minyak tumbuhan dan bunga-bungaan terpilih yang disahkan nilai tereuputiknya oleh perubatan moden.

Kelebihan Minyak Serbaguna Sorof :

1 . Merawat penyakit dengan pantas melalui hiduan dan resapan ke kulit.
2 . Mengandungi aroma yang menenangkan.Sesuai bagi menangani stress dan ketegangan
3 . Bersifat anti bakteria dan anti kulat.Sesuai digunakan untuk kesemua jenis penyakit kulit.
4 . Gabungan doa ruqyah perubatan Islam yang ditelah diruqyahkan bagi merawat masalah penyakit berkaitan makhluk halus
5 . Tidak melekit atau licin dan lembut yang sesuai untuk tujuan urutan badan.
6. Dibuat oleh mereka yang ahli divdalam bidang perubatan Islam dan aromaterapi
7. Sangat sesuai digunakan bagi mereka yang mempunyai masalah penyakit fizikal dan spiritual.


Kandungan utama minyak saraf adalah minyak zaitun. Seperti yang kita semua maklum, minyak zaitun adalah ciptaan Allah yang amat hebat dikurniakan kepada kegunaan manusia. Sedikit informasi mengenai buah zaitun. Tumbuhan zaitun mempunyai ketinggian 3 meter, berdaun hijau terang dan berbuah ungu gelap. Menurut pengamal hadith, setelah taufan nooh melanda, tumbuhan zaitun adalah yang pertama kelihatan. Buah zaitun kaya dengan vitamin A, B1, B2, C, D, E, K dan besi. Buah yang terbaik untuk dimakan adalah daripada Greece, "Kalamata olive" berwarna ungu gelap, berbentuk buah badam dan bersaiz ½" ke 1". Ia dipek dan dipasarkan dalam minyak zaitun atau cuka. Buah2 untuk tujuan ini akan dipetik atau digugurkan tetapi dibiarkan matang untuk penghasilan minyak. Buah zaitun digred mengikut tahun ia diambil dari pokok, jenis dan saiz.

Buah zaitun adalah buah yang mengandungi mukjizat dalam menyembuhkan 1001 penyakit manusia baik penyakit fizikal/gangguan jin.Buah zaitun disebut sebanyak 7 kali dalam Al Quran dan banyak juga disebut pada hadis-hadis sahih,maka tidak syak lagi buah zaitun amat-amat mujarab dalam menyembuhkan bermacam-macam penyakit.

RASULULLAH SAW pernah bersabda : "Makanlah minyak zaitun dan lumurlah minyaknya, kerana ia berasal daripada pohon yang penuh berkat" (Hadis Riwayat At-Tirmizi dan Ibnu Majah)


ms3.jpg

Saraf sebenarnya bermaksud jalan atau laluan. Ia diadun bagi menangani sama ada penyakit jasmani atau pun rohani yang berkaitan gangguan makhlus halus. Saraf bertindak dengan meresapi deria hiduan selain menyerap ke tubuh pesakit melalui liang-liang lapisan kulit.

Saraf juga adalah produk daripada hasil kajian Sains dan Al-Quran. Ia menggabungkan elemen aromaterapi, perubatan alamiyyah dan juga perubatan Ilahiyyah. Aromaterapi ialah satu kaedah rawatan tertua di dunia yang wujud sejak zaman berzaman. Campuran minyak pati tumbuhan dalam dos yang tepat berserta gabungan terapeutik yang bersesuaian akan menjadikan sesuatu produk aromaterapi itu lebih berkesan dalam menangani setiap masalah. Aromaterapi mementingkan kesan bau dan hiduan.

Menghidu lebih berkesan daripada cara lain. Umpamanya seseorang itu tidak perlu memasukkan gas ataupun racun ke dalam tubuh badannya. Cukup dengan sedikit terhidu gas ataupun bahan beracun seseorang itu boleh tidak bernafas atau langsung menemui maut. Ujian makmal juga menunjukkan minyak herba adalah 50 kali lebih berkesan berbanding pengambilan herba itu sendiri kerana minyak herba mengandungi molekul yang tersangat halus yang mudah dan cepat untuk meresapi sel tubuh badan berbanding dengan pengambilan herba yang terpaksa melalui proses penghadaman serta pengekstraktan nutrien yang lama.

Tidak sepertimana lain-lain jenis minyak, zaitun adalah salah satu minyak tumbuhan istimewa. Walaupun ia bersifat Alamiyyah , tetapi juga berunsur Ilahiyyah kerana pohon yang hanya tumbuh di kawasan Mediterranean ini sering diulangi di dalam Al-Quran dan Hadith sebagai pohon yang memiliki banyak kebaikannya. Dalam satu surah berbunyi :”…minyak dari pohon yang banyak barakahnya (iaitu) pohon zaitun..” (An-Nuur : 35) Demikian juga dalam salah satu hadith Rasulullah S.A.W, bersabda :”Gunakanlah minyak dari pohon yang diberkati iaitu minyak zaitun..’(Riwayat Imam at-Tabrani)

Orang-orang greek dahulukala juga dalam menyatakan kepentingan yang tidak terhingga minyak zaitun ini dalam kehidupan mereka pernah menamakan minyak ini sebagai ‘liquid gold’ ataupun cecair emas.

Saraf turut menggunakan minyak zaitun daripada gred yang terpilih yang bebas daripada minyak pembawa yang diproses secara campuran kimia ataupun yang dihasilkan melalui penggunaan bahan api. Kajian yang dibuat oleh pakar-pakar luar negara termasuk seorang penyelidik bernama Dr. Henrick E daripada Copenhagen University Hospital mengesahkan bahawa minyak zaitun terutama yang masih tulen kaya dengan bahan antioksidan seperti vitamin E dan polyphenol. Bahan ini amat penting kepada sistem pertahanan sel badan dan sel-sel DNA khususnya dalam menangani kanser. Begitu juga dalam mengatasi masalah kardiovaskular atau masalah berkaitan jantung.

Saraf turut digabungkan dengan perubatan Ilahiyyah.Ia disempurnakan dengan pembacaan doa ruqyah ayat-ayat terpilah serta solat hajat. Ini bagi memastikan agar produk benar-benar padu dan berkesan dalam menembusi serta merawati segala jenis penyakit dan seterusnya membawa keberkatan kepada semua. Termasuk yang didoakan ke dalam produk ini ialah ayat-ayat berkenaan masalah urat saraf, masalah tulang, masalah kulit, masalah kolesterol dan lain-lain lagi ayat dalam mempertenagakan formulasi produk yang julung-julung kali ditemui di pasaran ini..

Saraf juga amat sesuai untuk dicuba kepada mereka yang bermasaalah seperti penat
lelah, kategori barah, pening-pening kepala, migrain, masalah dalaman dan luaran wanita, gangguan makhlus halus dan lain-lain lagi.

Selanjutnya apa yang diharapkan ialah mana-mana pengguna yang mencubanya akan mengambil produk ini dengan penuh yakin sambil berharap pada kesembuhan sebenar yang akan dikurniakan oleh Allah S.W.T itu sendiri. Inilah sebenarnya rahsia bagi segala kemujaraban dan tips bagi segala kesembuhan. Ini tentu mudah dicapai bagi hati yang benar-benar beriman yang percaya pada kemukjizatan Al-Quran.

Dan Kami turunkan dari Al-Quran suatu yang menjadi penawar dan rahmat bagi orang-orang yang beriman dan Al-Quran itu tidaklah menambah kepada orang-orang yang zalim selain kerugian.
(Al-Israa’ : 82)


Pantang:

-Jangan dilangkah kerana telah diruqyah
-Jangan letakkan dibawah suhu panas melampau
 
Last edited:

Musafir Bumi

Super Active Member
Messages
6,474
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6,474
Reaction score
34
Points
75
Harga COD & POS

Berikut adalah harga terkini yang telah difinalisedkan untuk harga courier minyak sorof kepada pelanggan.(berkuatkuasa mulai April 2015)

Semenanjung Malaysia:
1 botol RM20 ( tidak termasuk kos pos)
2 botol RM40 ( tidak termasuk kos pos)
3 botol RM60 ( tidak termasuk kos pos)

Sabah dan Sarawak:
1 botol RM25 ( tidak termasuk kos pos)
2 botol RM50 ( tidak termasuk kos pos)
3 botol RM75 ( tidak termasuk kos pos)Kos di atas adalah tertakluk untuk courier pos laju. sebarang tempahan untuk luar negara Malaysia, adalah tertakluk kepada budi bicara pihak ejen dan pelanggan. Terima kasih.

Admin: Group Minyak Sorof
 
Last edited:

Musafir Bumi

Super Active Member
Messages
6,474
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6,474
Reaction score
34
Points
75
Senarai Stokis Zon & Ejen Minyak Sorof - Penawar Fizikal & Spiritual

Senarai Stokis Zon & Ejen Minyak Sorof - Penawar Fizikal & Spiritual

HQ - En Mohd Salman 013 2688845
Stokis Zon Utara (Perlis, Kedah, Penang & Perak) - En Nazrul Hafiz 0111 238 4792
Stokis Zon Selatan (N9, Melaka & Johor) - Tuan Hasrul 017 2830221 & 013 2009808
Stokis Zon Tengah (KL & Selangor) - Ust Khairul Nizam 013 2620920
Stokis Zon Pantai Timur (Kelantan, Terengganu & Pahang) - En Aziz Sulong 013 9037959
Stokis Zon Sandakan, Sabah - En Mohd Rahmat 012 9058359
Stokis Zon Penampang, Sabah - En Suhaili Faiman 014 2987780
Stokis Zon Sibu, Sarawak - Pn Aishah Idi Shah 019 4864707
Stokis Zon Singapura - Pn Rabiah +6592965674
Ejen Putrajaya/Bandar Baru Bangi - Che Nomi 019 2042604
Ejen Kudat, Sabah - Pn Norlia Shukor 014 8611711

*khidmat pos juga disediakan.
*Ejen diperlukan di mana2 zon - no limit
*update - 8 Oktober 2012


 
Last edited:

Musafir Bumi

Super Active Member
Messages
6,474
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6,474
Reaction score
34
Points
75
Testimoni

Himpunan testimoni penggunaan Minyak Serbaguna Saraf...dah beli sebotol,bahu dah tak berat lagi dan dah kurang stres tempat kerja.

kalau sapa2 ada angin dlm badan memang sesuai sangat.

nak bagi testimoni skit,kalau sape ada sakit2 saraf,lenguh2,rasa ngilu atau sengal trylah pakai minyak nie,sapu mlm sblum tidur sambil urut2 tempat yg sakit memang mujarab,minyak tu kalau boleh lumur byk2 skit,pas tu hidu beberapa kali, lutut teman ada rasa denyut2 kat sebelah tempurung lutut,pegi urut kurang skit sakit tapi lpas teman sapu minyak sorof nie beberapa kali terus hilang sakit tu hehehe, tapi teman ada baca2 skit sblum sapu,
1)basmallah
2)3x selawat biasa
3)al fatihah 1x
4) selawat syifa
5)bismillah LIMA (try google kalau x tahu) 3x
6)ayat seribu dinar 1x
7) niat dlm hati mohon pada ALLAH sembuhkan penyakit yg kita hidapi supaya dapat beribadat kepadaNYA
8) sapu minyak sambil urut ikut aliran darah:D:D:D
9) selamat mencuba
 
Last edited:

Musafir Bumi

Super Active Member
Messages
6,474
Joined
Oct 27, 2010
Messages
6,474
Reaction score
34
Points
75
Syifa' Drops

261903_436853699684890_2010563663_n.jpg

~ Produk masa hadapan kami. Setelah diuji pada pesakit-pesakit yang menggunakan produk ini, kadar pembuangannya juga menjadi lebih kerap dan menjadi lebih luar biasa. Adakalanya najis tersebut berwana hitam. Ianya mungkin menunjukkan perkadaran toksik yang tinggi di dalam badan pesakit (benda makan yang kotor). Ada juga sesetengah daripada mereka mengalami slimming secara tidak langsung dan penurunan darah tinggi setelah menggunakannya. Apa pun produk ini belum lagi dipasaran sepenuhnya.

~ Oleh kerana belum ada sijil KKM, produk ini tidak dapat lagi dipasarkan sepenuhnya. Kita sekarang hanya testing pada pesakit-pesakit di bawah kawalan kita sahaja.

~ Harga cadangan di antara RM25-30 tidak termasuk pos untuk digunakan lebih dari sebulan.​

395191_521678037860329_380244286_n.jpg


551035_491789417515858_1935534380_n.jpg

Produk Dalam Testing...Future Production...Designed untuk masalah cancer, cancer usus, sembelit, angin dalam badan, santau dan juga masalah berkaitan dengan otak seperti migrain dan sebagainya.

60657_517634204931379_412116249_n.jpg

Tahukah anda : Setitis titisan syifa drops mewakili 2-3 sudu besar habbatasauda. Ini kerana cecair yg digunakan adalah extract habbtasauda. Jadi anda perlu kawal jumlah dos, mulakan dengan dos rendah.
 
Last edited:
Sponsored Post

CG Sponsors
Top
Log in Register