BTC USD 62,553.2 Gold USD 1,802.98
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mintak Pandangan Warga Cg..Tolong..

Apa yang perlu aku pilih?


  • Total voters
    0

egobrain

Active Member
Joined
Aug 8, 2009
Messages
1,268
Reaction score
68
Points
30
Assalamualaikum

Aku dilanda masalah sekarang berkaitan dengan kerja..dimana aku telah ditamatkn perkhidmatan oleh majikan...ada unsur penisdasan terhadap aku memandangkan ditamatkan perkhidmatan dengan alasan tidak munasabah...(hanya kerana aku xngam dengan penyelia disini,aku bukan kaki bodek):mad:pelbagai cara penyelia aku lakukan untuk jatuhkan aku.sedangkan aku layak untuk dinaikkan tetap dan terus bekerja..tapi sebaliknya berlaku..#:-S
tanpa sebarang surat amaran,hal ini berlaku...atas ketidakpuasan itu.hal ini telah aku panjangkan kepada Jabatan Perhubungan Perusahaan.
Pada 6/09/12 telah diadakan perundingan damai antara aku dengan bekas majikan aku...namun tiada keputusan yang dicapai..di akhir pertemuan..JPP bertanya padaku apa yang aku mahu drpd kes ini...hal ini akan dipanjangkan dan untuk report masih memerlukan aku membuat pilihan sebelum boleh dipanjangkan.
2 pilihan yang diberikan:
A) Pemulihan Kerja​
B)Pampasan(saguhati)​
Jika pilih kerja kembali,aku dah fed up dengan kerenah sesetengah pengurusan atasan,namun isteri menyarankan untuk diterima kerja balik untuk jangka masa panjang,menjadi kerisauan aku mungkin akan dipermainkan oleh mereka.klu pilih pampasan,aku takut tidak berbaloi,memandangkan aku masih baru berkerja dengan majikan.dan jumlah pampasan pun aku xtahu berapa nk kemukan kepada mereka...adakah masuk akal jika 100k sebagai pampasan?
Yang menjadi dilema skrang aku xtahu apa nk buat...jika kerja kembali,apa pandangan staf lain..
tolong aku dalam dilema
:(:(:(
 
Sponsored Post

ARIFFX

Legendary Member
Paid Membership
Joined
Mar 27, 2008
Messages
12,037
Reaction score
159
Points
123
org dah tak suka blah aje la~

kalau aku,
asal ade je ternampak unsur2 mcm ni kat tempat kerja,
malas dah ni fikir panjang,,

tatatitittutu aje la~
 

egobrain

Active Member
Joined
Aug 8, 2009
Messages
1,268
Reaction score
68
Points
30
yg xsuka tu bos tempat aku..sedangkan aku masih bleh kerja kat unit lain...tp bila pikir org buat mcm tu..adeh
pampasan takut skit je dpt...
 

pe_jal

Active+ Member
Joined
Aug 11, 2012
Messages
4,283
Reaction score
1
Points
25
nilai pampasan ikut berapa lama dah kerja rasenye...
kalau dah fed up, cepat2 lah cari kerja lain sebab kalau
kerja jugak mesti tak seronok
 

egobrain

Active Member
Joined
Aug 8, 2009
Messages
1,268
Reaction score
68
Points
30
kira tahun ke?setahun dia kira atas percent gaji ke mcm mn?mmg tgh cr kije lain jugak...
 

Cameo

Active+ Member
Joined
Dec 29, 2008
Messages
3,098
Reaction score
83
Points
30
apa background kes ni? jawatan secara kontrak ataupun tetap?
 

egobrain

Active Member
Joined
Aug 8, 2009
Messages
1,268
Reaction score
68
Points
30
apa background kes ni? jawatan secara kontrak ataupun tetap?
jawatan untuk tetap..tp still percubaan..nama ade unsur sabotaj..aku sepatutnya dah naik tetap..pasal dalam skim dah nyatakn jika melepasi markah prestasi yang ditetapkan...
maka akan dinaikkan tetap...tp tidak dinaikkan tetap..malah ditamatkan perkhidmatann...
aku dah study surat tawarn kerja,dan skim perkhidmatan..dan memang layak untuk tetap..:(
 

epol rider

Active+ Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
3,381
Reaction score
37
Points
30
uiks?biar betul Man? kena berhenti yang kerja ko d sini ka?
 

adam_harris

Fun Poster
Joined
Oct 18, 2012
Messages
285
Reaction score
0
Points
10
kalo belom tetap aku rase ko xdapat papasan kot,,sebab ko dlm kontrak,,,majikan berhak buang ko bila2 masa kan...x silap aku la..tp bg aku kalo ko bole keje tp kat bahagian lain lg baik ko keje je,,,skang bukan senang nak dpat keje..lg2 la da berkeluarga..kat tmpat baru nt ko kna la tunjukan kesungguhan ko,,bia bos tempat baru nih bole nilai diri ko mcmana..means ape sbb ko ditukarkan kat tempat dia,,,kalo nak dpk kan kat mane2 pon same..ader je org xpuas hati
 

RuthlessFairy

CG Top Poster Club
Paid Membership
Joined
May 15, 2009
Messages
27,580
Reaction score
167
Points
128
knapa kau begitu mendapat perhatian untuk disabotaj?
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register