Minta Pendapat Anda - Pinjaman Peribadi ini.

CG Sponsors




Prada

Freshie
Joined
Nov 11, 2009
Messages
38
Reaction score
1
Points
11
salam dan selamat sejahtera.....saya buka thread ni untuk minta pendapat dari ahli cg atau sesapa pun yg sudi membantu.....
saya dalam proses mendapatkan pinjaman peribadi dan bekerja swasta dan gaji bawah 1k, nak buat loan 15k...seperti makluman semua, kebanyakkan loan lebih kepada kakitangan kerajaan....tapi saya menjumpai satu page, mungkin dari agen yg boleh kendalikan pinjaman untuk pekerja swasta....harap semua bagi komen pasal page ni, atau ada sesapa yg da cuba call agen loan ni ker....harap bagi pandangan dan dapat bantu saya....saya bukan promosikan page tu, tapi cuma ingin pendapat dari rakan2 kalau2 dah mencuba loan dari mereka tu atau ni hanya scam sahaja?? atau ada tuan punya page ni yg nak bagi komen.....terima kasih pada yg sudi membantu....

ni link page dia : http://easyloan-2020.blogspot.com
 
Last edited:
Sponsored Post

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
info thn 2008.. link pn xde ape2 info pn.. abaikan aje loan 2020 nih..
 

Prada

Freshie
Joined
Nov 11, 2009
Messages
38
Reaction score
1
Points
11
......

info thn 2008.. link pn xde ape2 info pn.. abaikan aje loan 2020 nih..
terima kasih atas reply yg cepat...saya mungkin terdesak untuk dapatkan loan, tapi tetap berhati2, sebab tu saya mahukan pendapat dari orang2 yg berpengalaman...terima kasih ye..
 

Prada

Freshie
Joined
Nov 11, 2009
Messages
38
Reaction score
1
Points
11
...........

http://pinjaman-kewangan.blogspot.com

saya banyak buat carian, ni link yg terbaru saya jumpa, harap ada yg bagi komen, atau tuan punya page sendiri bleh komen, atau ada yg da cuba dari mereka ini untuk mendapatkan loan.....saya nampak ramai pekerja swasta yg memerlukan loan, so harap ada yg bagi pandangan pasal page ni, betul atau scam je.....harap membantu para rakan2 sekalian....terima kasih....

edit : macam sama page yg 1st, orang jer berbeza...ada sesapa yg da cuba atau page ni scam atau ahlong??
 
Last edited:

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120
gi ajer cimb.. ade express cash.. senang dpt ..gaji min rm900 pn bole.. tp interest tinggi ..islamic 24%.. info detail kol 1 300 880 900 now:)
 

Prada

Freshie
Joined
Nov 11, 2009
Messages
38
Reaction score
1
Points
11
..............

gi ajer cimb.. ade express cash.. senang dpt ..gaji min rm900 pn bole.. tp interest tinggi ..islamic 24%.. info detail kol 1 300 880 900 now:)
waa 24%....saya ada gak survey cimb...cuma tengah cari yg terbaik...tak nak terburu2....hehehe.....macam mana dengan loan dari bank standard chartered ni???ada kawan2 yg da amik loan nih?? bagi la komen anda....terima kasih pada yg sudi membantu...

http://www.standardchartered.com.my...onal-financing-i/loans-repayment-schedule/en/
 

aidiryatim

Legendary Member
Joined
Dec 25, 2006
Messages
14,011
Reaction score
22
Points
120

Prada

Freshie
Joined
Nov 11, 2009
Messages
38
Reaction score
1
Points
11
........

standard ctd pn ok.. xsilap 11% kot..(dikira balance reducing)..
klu alrajhi bank pn ok.. leh cuba..
terima kasih atas reply dan cadangan anda...nanti saya check lagi details loan bank tu....best kalau keje kerajaan, senang, gaji tak payah besar boleh pohon, tak payah penjamin....cari keje gomen dulu la baru apply loan...hehehhe
 

fix90

Active Member
Joined
Mar 19, 2009
Messages
2,167
Reaction score
11
Points
25
aku pun nk wat..tapi aku xtau ape yang terbaik.. tapi masalahnya aku kerja sendiri.. gaji pun xtau sebulan bape.. tapi nak xpress cash dalam bulan depan..ni tengah usaha.. tapi klu ada loan senang sikit..dalam 30k xpun 15k atau 10k pun jadi...janji dapat bantu duit tu cukup...
 

Prada

Freshie
Joined
Nov 11, 2009
Messages
38
Reaction score
1
Points
11
........

aku pun nk wat..tapi aku xtau ape yang terbaik.. tapi masalahnya aku kerja sendiri.. gaji pun xtau sebulan bape.. tapi nak xpress cash dalam bulan depan..ni tengah usaha.. tapi klu ada loan senang sikit..dalam 30k xpun 15k atau 10k pun jadi...janji dapat bantu duit tu cukup...
ada bank yg menawarkan pada yg bekerja sendiri, macam nelayan or peniaga kot...tak silap antara syarat pendaptan atas 1k sebulan...tadi tengah cari2, ada gak jumpa, lupa bank ape...
 
Sponsored Post
Top
Log in Register