BTC USD 16,308.2 Gold USD 1,750.91
Time now: Jun 1, 12:00 AM

MINTA PANDANGAN AGEN PRUDENTIAL BSN TAKAFUL

DIRE STRAITS

Fun Poster
Messages
316
Joined
Jun 14, 2008
Messages
316
Reaction score
2
Points
25
ASSALAMUALAIKUM.

Saya ada ambil insuran pru bsn untuk anak saya semasa dia belajar di sekolah lagi dalam tahun 2010. Sekarang, anak saya dah habis universiti dan dah bekerja. Saya hubungi agen saya untuk nak upgrade pelan tersebut memandangkan anak saya dah bekerja jadi perlu ada weekly imdenity .

Saya dimaklumkan oleh agen saya, permohonan tersebut tak boleh buat sebab sistem lama. Jadi pihak Prubsn suruh ambil satu pelan baru.. Apa kejadahnya ye? rugi la zaman2 covid ni nak suruh ambil pelan baru. Memang macam ni ke? sekarang agen saya sedang appeal permohonan saya dan refer dengan prulia. Kalau tiada perubahan nampaknya kena say bye2 la .. kena cari insuran lain pula nampak gayanya..
 
Sponsored Post

anbusan

Super Active Member
Messages
9,027
Joined
Jan 22, 2006
Messages
9,027
Reaction score
474
Points
91
-deleted-
 
Last edited:

pijoe

Legendary Member
gem
Messages
13,729
Paid Membership
Joined
Jun 11, 2008
Messages
13,729
Reaction score
1,514
Points
231
ASSALAMUALAIKUM.

Saya ada ambil insuran pru bsn untuk anak saya semasa dia belajar di sekolah lagi dalam tahun 2010. Sekarang, anak saya dah habis universiti dan dah bekerja. Saya hubungi agen saya untuk nak upgrade pelan tersebut memandangkan anak saya dah bekerja jadi perlu ada weekly imdenity .

Saya dimaklumkan oleh agen saya, permohonan tersebut tak boleh buat sebab sistem lama. Jadi pihak Prubsn suruh ambil satu pelan baru.. Apa kejadahnya ye? rugi la zaman2 covid ni nak suruh ambil pelan baru. Memang macam ni ke? sekarang agen saya sedang appeal permohonan saya dan refer dengan prulia. Kalau tiada perubahan nampaknya kena say bye2 la .. kena cari insuran lain pula nampak gayanya..

memang macam tu...kena amik plan baru...dia tak boleh add on dengan plan lama...sebab biasanya benda yg baru dia ada masa cooling period... 3 bulan untuk sakit sekian2... 2tahun untuk full cover dan macam2 lagi lah....

macam kad lama ni jgn terminate sebab sayang... sebab bila kad dah lama macam ni... nak masuk ward sebab apa2 pun senang...

macam saya hari tu kad dalam lama... saya saje masuk ward sebab nak buang lymphoma ...terus approve gl...walhal limpoma ni saya dah kena sebelum saya amik medical card lagi...

kalau nak terminate dan amik di tempat lain pun sama je... kena buat baru... dgn company insuren ni kita jgn ego.. sebab ego dia orang lagi tinggi... kesudahannya kita jugak yg rugi. ahahah
 

apodio

Fun Poster
Messages
604
Joined
Sep 17, 2014
Messages
604
Reaction score
61
Points
30
Kira nya baik pak/mak terus bayar utk polisi lama ni pastu claim kat anak2 yg dah keje tu lah ek?
 

DIRE STRAITS

Fun Poster
Messages
316
Joined
Jun 14, 2008
Messages
316
Reaction score
2
Points
25
memang macam tu...kena amik plan baru...dia tak boleh add on dengan plan lama...sebab biasanya benda yg baru dia ada masa cooling period... 3 bulan untuk sakit sekian2... 2tahun untuk full cover dan macam2 lagi lah....

macam kad lama ni jgn terminate sebab sayang... sebab bila kad dah lama macam ni... nak masuk ward sebab apa2 pun senang...

macam saya hari tu kad dalam lama... saya saje masuk ward sebab nak buang lymphoma ...terus approve gl...walhal limpoma ni saya dah kena sebelum saya amik medical card lagi...

kalau nak terminate dan amik di tempat lain pun sama je... kena buat baru... dgn company insuren ni kita jgn ego.. sebab ego dia orang lagi tinggi... kesudahannya kita jugak yg rugi. ahahah

terima kasih atas pandangan
 

DIRE STRAITS

Fun Poster
Messages
316
Joined
Jun 14, 2008
Messages
316
Reaction score
2
Points
25
Kira nya baik pak/mak terus bayar utk polisi lama ni pastu claim kat anak2 yg dah keje tu lah ek?

zaman anak belajar dan sebelum kerja memang saya bayarkan. Bila dia dah kerja selepas 6 bulan dia minta nak bayar sendiri.
 

apodio

Fun Poster
Messages
604
Joined
Sep 17, 2014
Messages
604
Reaction score
61
Points
30
zaman anak belajar dan sebelum kerja memang saya bayarkan. Bila dia dah kerja selepas 6 bulan dia minta nak bayar sendiri.

Kes anak tuan ni sebenarnya polisi/sijil tu mmg atas nama dia sendiri atau nama tuan sbg penjaga/pembayar polisi/sijil?
 

DIRE STRAITS

Fun Poster
Messages
316
Joined
Jun 14, 2008
Messages
316
Reaction score
2
Points
25
Kes anak tuan ni sebenarnya polisi/sijil tu mmg atas nama dia sendiri atau nama tuan sbg penjaga/pembayar polisi/sijil?

masa tak cukup umur, nama dia dan mak dia. Bila dah cukup umur dah atas nama sendiri.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register