Wanted Mencari sony Z1 rosak

CG Sponsors




cak cibo

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2018
Messages
946
Reaction score
435
Points
41
Assallamualaikum

Saya ada Sony experia Z1..Baru ni batery rosak,(benkak + tak tahan lama) so saya tukar batery..lepas tukar batery ori baru (RM 100) , phone tak masuk charge pulak :mad:

Bila minta kedai repair cek, dia kata mother board pulak yg rosak.

Jadi Phone Z1 ni saya tengok kat tempat org jual 2nd, ada yg jual sampai RM 180 sja...huhu..tak berbaloi lah repair.

Tapi, kalau ada sesapa yg nak jual Phone Z1 dia yg rosak tapi bukan rosak mother boardlah..screen pecah ke, apa2 selain mother board...

drp p buang tong sampah...Apa kata jual kat saya murah murah.. :)cgrock

Saya nak ambik mother board tu pasang kat Sony z1 ni..

O.K ..siapa ada PM ya..

Tq..
 
Sponsored Post

marvelous

Legendary Member
Joined
Aug 21, 2006
Messages
17,048
Reaction score
2,957
Points
201
macam tak berbaloi bro...

smart phone skrng dah murah2...

jgn beli yang high spec...cukup utk penggunaan biasa...

kalo dah rosak motherboard....benda utama dalam phone....
 

mfbi

Active Member
Joined
Nov 13, 2007
Messages
1,582
Reaction score
3
Points
25
wasap sye..016-5916388
sye de 1..die x leh touch screen....sye pakai mouse..kondisi sedih la..sbb xcden slu
 

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,884
Reaction score
8,265
Points
716
pm fanlee
dia otai repair hp
board rosak pun dia bleh repair... :D

atau pm fb :--> Ad fendi Red
 

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
6,560
Reaction score
567
Points
126
biasa tak masuk charge ni, tempat cas tu je yg rosak.. bukan board..

takut kene tipu ngan kedai ja.. sila pegi tnya pada org yg jujur :)
 

ranger

Fun Poster
Joined
Aug 20, 2010
Messages
512
Reaction score
9
Points
15
betul ka bateri original, susah nak dapat bateri original wooo. kebanyakan gred saja.
 

cak cibo

Fun Poster
Joined
Apr 18, 2018
Messages
946
Reaction score
435
Points
41
wasap sye..016-5916388
sye de 1..die x leh touch screen....sye pakai mouse..kondisi sedih la..sbb xcden slu
:D

berapa nak jual ..nak canibalize dia punya mother board je,, :D

Tapi..macamana Tuan guna mouse?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register