Biggie
Passed Away - Al Fatihah

- Messages
- 14,648
- Joined
- Aug 31, 2008
- Messages
- 14,648
- Reaction score
- 79
- Points
- 120
media asing tu ape yek? berutusan ke?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.

org Teganu panggil dia ni `mat buih'............
Ko org tau naper kan?....
KUCHING 26 Sept. – Akhbar dan majalah luar negara sudah mula meragui kewibawaan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang gemar berdrama dan berbohong untuk kepentingan politiknya sendiri.
Menteri Penerangan, Datuk Ahmad Shabery Cheek berkata, setelah kegagalan menubuhkan kerajaan baru pada 16 September lalu, masyarakat luar mula meragui kredibiliti Anwar.
Menurutnya, sandiwara Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) itu membunuh kredibilitinya sendiri pada pandangan masyarakat antarabangsa.
‘‘Mungkin orang luar dulu tidak kenal Anwar dan menganggap setiap kenyataan pelik yang dibuatnya ada membawa satu nilai berita yang tersendiri untuk diperbesarkan.
‘‘Tetapi, setelah kegagalan Anwar menubuhkan kerajaan pada 16 September dan meminta sidang khas Parlimen pada 23 September lalu, majalah dan akhbar luar negara sudah mula mempertikaikan mengenai kewibawaan beliau,” katanya.
Ahmad Shabery berkata demikian kepada pemberita selepas menghadiri majlis berbuka puasa anjuran Pejabat Timbalan Menteri Sains dan Teknologi, Fadillah Yusof di Kompleks Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Sarawak (Peryatim) di sini kepada pemberita di sini hari ini.
Beliau diminta mengulas mengenai sikap Anwar yang lebih mengutamakan akhbar luar negara daripada akhbar tempatan apabila membuat sebarang kenyataan.
Menurutnya, selepas beberapa pembohongan oleh Anwar, orang ramai sudah mula menyedari dan bosan dengan telatah dan gelagat beliau.
‘‘Sehingga masyarakat kini sudah mula merasakan ada sesuatu yang tidak kena dengan Anwar,” katanya.
Kalau baca utusan orang kata kena baca disebaliknya. Mula ragu atau mula yakin?

padan muka media dah ragui...
tapi, kenapa pula shabery pulak yang cakap....??
siapa yang lantik shabery jadi jurucakap media asing di malaysia nie....??
sendiri lantik ke.....??