mcmne nak buat blog fit to smart phone?

CG Sponsors




Sponsored Post

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,591
Reaction score
278
Points
41
salam...
saya ni baru lg dalam bidang blog....
minta bantuan mcmne cara untuk viewer blog guna smartphone
boleh tgk mcm di desktop......
bantuan anda amat2 di hargai:)cgrock
kena cari theme yang responsive bro...
 

edy1405

Active Member
Joined
Nov 20, 2009
Messages
1,720
Reaction score
4
Points
30
kalau nak lawa carilah theme yang memang dah responsive bro
 

Majind

Junior Member
Joined
Apr 25, 2019
Messages
68
Reaction score
2
Points
11
If you have selected your blog to be on your smartphone then let's really make it so, you should select good solid blogging platform like blogger, wordpress or weebly and then you can simply made it to appear there and there is no other way around.
 

YtigaK

Freshie
Joined
Oct 2, 2019
Messages
18
Reaction score
2
Points
8
guna bootstrap framework bro, development time cepat, x perlu tulis kod css dari mula. Tapi ni perlu tahu koding x mcm wordpress di mana hanya perlu install/configure theme je.
 

Vpoint7

Fun Poster
Joined
Feb 11, 2009
Messages
235
Reaction score
19
Points
15
Ya, gunakan bootstrap, lebih mudah, tak perlu re-invent the wheel org kata... sy juga ada guna bootstrap utk bantu bina website wlaupn tak habis lagi, kerana pihak mereka belum memberikan input yg cukup utk sy pamerkan maklumat mengikut susunan yg lebih kemas.

Salah satu website sy bina menggunakan bootstrap4.
Code:
http://www.flowergirl.com.my
Cuma, penggunaan bootstrap ni, perlukan pemahaman bahasa html5 & css3 utk mudah proses ubahsuai. Website akan menjadi responsive, mampu dipamerkan tersusun wlaupn saiz skrin berbeza-beza.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register