mcmne nak buat blog fit to smart phone?

CG Sponsors




jie777

Fun Poster
Joined
Jan 6, 2012
Messages
584
Reaction score
2
Points
25
salam...
saya ni baru lg dalam bidang blog....
minta bantuan mcmne cara untuk viewer blog guna smartphone
boleh tgk mcm di desktop......
bantuan anda amat2 di hargai:)cgrock
 
Sponsored Post

Lenkcai

Active+ Member
Joined
Feb 20, 2012
Messages
3,617
Reaction score
18
Points
25
skrg byk yg responisve theme

so dia auto detect sama ada guna pc/laptop atau guna fon

kalau nak display statik mcm desktop tak kira surf guna fon atau laptop , guna blogger aku tau lah

kalau guna wordpress tak tahu pulak boleh buat atau tak statik display tu
 

myroadtax.com

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Feb 12, 2014
Messages
25,899
Reaction score
579
Points
161
salam...
saya ni baru lg dalam bidang blog....
minta bantuan mcmne cara untuk viewer blog guna smartphone
boleh tgk mcm di desktop......
bantuan anda amat2 di hargai:)cgrock
Kalau tuan nak guna blogger, semua template terbaru dia sudah responsive.

Kalau tuan nak self host blog guna wordpress, pastikan tuan cari atau beli template yang label responsive.

Lepas tu elakkan temmplate yang guna Adobe Flash kerana banyak smartfon yang tak support.

Rasanya kebanyakkan developer memang guna HTML5 untuk slide atau animasi, tetapi masih ada juga mereka yang guna Flash, jadi kena hati2.

Good luck!
 

DreamCatcher

CG Top Poster Club
Joined
Jan 11, 2008
Messages
23,683
Reaction score
896
Points
166
skang ni kaalau tak friendly mobile, google tak pandang pun da site tu.. Rank bule jd drop
 

mazuki

Active Member
Joined
Aug 22, 2008
Messages
1,591
Reaction score
278
Points
41
kebanyakan theme yang kua skrg dah responsive... kalau blogger theme yang sukar cket nak cari.. kena cari yang premium punya...
 

FAUZEY_FX

Banned
Joined
Nov 13, 2010
Messages
19,191
Reaction score
588
Points
161
kalau guna blogger boleh adjust utk mobile
 
Sponsored Post
Top
Log in Register