Maybank menyusahkan lagik, ATM troll!

CG Sponsors




m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
Salam, rentetan dari thread komplen pasal maybank semalam (isu syiling yang disebabkan staf yang lambat update),
aku pun teringat ada satu perkara yang aku tak puas hati dengan ATM maybank! :(scam

kes2 dibawah bukan dalam masa yang sama ;

kes 1 ;

cucuk kad, nak keluarkan rm50, maybank kata pengeluaran mesti dalam gandaan rm20.
keluarkan rm60, dia bagi rm50 + rm10 ~X(

kes 2 ;

cucuk kad, nak keluarkan rm50, maybank kata pengeluaran minimum musti rm100.
keluarkan rm100 dia bagi rm50 x 2 ~X(~X(

kes 3 ;

cucuk kad, nak keluarkan rm20, maybank kata pengeluaran minimum musti rm50.:((


dah 2,3 atm maybank aku try semua camtu..taktaula kalau kat tempat aku je..
apakah motif maybank melakukan sebegini?
tak suka orang keluarkan duit dari akaun??why?

dan kesemua kes diatas, bila aku cucuk kad kat atm bank lain akan setel,nak keluarkan rm10 pun takda masalah TAPI KENA POTONG RM1 la kan!!!~X(~X(
kalau rm1 tu dia salurkan pada badan2 amal yang memerlukan aku tak kesah sangat..ni masuk poket sendiri maa:(scam


asSalam der2 skalian...aku ex support Atm maybank...so aku saran next time kad atm maybank kalo nk gune atm slain maybank...gune larr atm bank laen kcuali cimb atm...lagik2 mesin cop diebold...if mesin cop wincor or ncr xde msalah tekan2...duet x kluar..dr segi panglaman aku keje ler...yg bawak problem nih mesin2 baruuuu cam cop DIEBOLD...tue ler leh aku kongsi ngn korang...
 
Last edited:
Sponsored Post

azarulez

Super Active Member
Joined
Jul 9, 2008
Messages
8,347
Reaction score
1,147
Points
141
tu x sedih lg bro..hari jumaat sebelum raya ari tu, saya gi withdraw duit RM550 kat atm cimb dlm tesco nilai. sekali duit x keluar, pastu check sekali lagi duit dah kena tolak..~X(

gi report kat branch, 31 Julai baru masuk..lari bajet raya kitorg.~X(~X(

yang lagi sedihnya, banyak kes berlaku ari tu..ramai yang gi report dgn muka sedih. bayangkan kalau sorang bapa yang kerja kilang, gaji RM1500, dia draw terus banyak tu n x keluar..pastu check semula baki dah xde..mesti sedih giler diorg sebab x beli lagi baju raya anak2..dah la nak tunggu masuk balik minimum 3 hari bekerja, kompem dah lepas raya:(:)((
 

cavalier

Fun Poster
Joined
Aug 10, 2012
Messages
571
Reaction score
14
Points
25
Ohh...Gini ye En m0mo~

ATM: mana mana bank ada setting sendiri untuk duit dlm mesin tu.

Sesetengah ATM hanya ada note RM 50 and RM 100. Reason kenapa diletakkan hanya 2 jenis note disebabkan kuasa pengeluaran pengguna yang tinggi.

Contoh di kawasan ELITE, mostly semua ATM note 50 dan 100.

Jarang ada note RM 10 dan 20.

TETAPI tidak semua bank letak setting mcm tu. Ikut kawasan dan setting bank tersebut untuk ATM mesin terbabit.
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
janji kuar duit..
orang kaya memang tak kisah..
orang miskin macam aku ni memang sensitif benda2 camni..
macam kes 3 tu, balance ada rm20lebih je kalau tak silap,
aku nak keluarkan la rm20, dah dia cakap minimum rm50 terpaksa la aku cucuk atm bank lain kan? kan kena tolak rm1..
tak cukup rm1 tak jadi sejuta tau
 

oxygenO2

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
12,191
Reaction score
29
Points
120
kdg2 dalam mesin mmg sesetengah duit tuh da nak abis bro...
aku xpenah pun pikir hal nie smp nk bkak thread even penah kena gak..heheheh
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Platinum Member
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,307
Reaction score
387
Points
136
tu x sedih lg bro..hari jumaat sebelum raya ari tu, saya gi withdraw duit RM550 kat atm cimb dlm tesco nilai. sekali duit x keluar, pastu check sekali lagi duit dah kena tolak..~X(

gi report kat branch, 31 Julai baru masuk..lari bajet raya kitorg.~X(~X(

yang lagi sedihnya, banyak kes berlaku ari tu..ramai yang gi report dgn muka sedih. bayangkan kalau sorang bapa yang kerja kilang, gaji RM1500, dia draw terus banyak tu n x keluar..pastu check semula baki dah xde..mesti sedih giler diorg sebab x beli lagi baju raya anak2..dah la nak tunggu masuk balik minimum 3 hari bekerja, kompem dah lepas raya:(:)((
waa ko punya cite tak sedih sangat bro..:))
cite pakcik tu sedih giler :((

ada macam ala2 perangai celcom sikit maybank ni..:-?
 

oxygenO2

Legendary Member
Joined
Apr 7, 2008
Messages
12,191
Reaction score
29
Points
120
tu x sedih lg bro..hari jumaat sebelum raya ari tu, saya gi withdraw duit RM550 kat atm cimb dlm tesco nilai. sekali duit x keluar, pastu check sekali lagi duit dah kena tolak..~X(

gi report kat branch, 31 Julai baru masuk..lari bajet raya kitorg.~X(~X(

yang lagi sedihnya, banyak kes berlaku ari tu..ramai yang gi report dgn muka sedih. bayangkan kalau sorang bapa yang kerja kilang, gaji RM1500, dia draw terus banyak tu n x keluar..pastu check semula baki dah xde..mesti sedih giler diorg sebab x beli lagi baju raya anak2..dah la nak tunggu masuk balik minimum 3 hari bekerja, kompem dah lepas raya:(:)((


aku penah kena gak ngan cimb camni..tp kes aku da 6 thn dlu..so mmg xsetel ler hal camni kt cimb..
 

CL's

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Apr 28, 2009
Messages
14,094
Reaction score
246
Points
128
Ohh...Gini ye En m0mo~

ATM: mana mana bank ada setting sendiri untuk duit dlm mesin tu.

Sesetengah ATM hanya ada note RM 50 and RM 100. Reason kenapa diletakkan hanya 2 jenis note disebabkan kuasa pengeluaran pengguna yang tinggi.

Contoh di kawasan ELITE, mostly semua ATM note 50 dan 100.

Jarang ada note RM 10 dan 20.

TETAPI tidak semua bank letak setting mcm tu. Ikut kawasan dan setting bank tersebut untuk ATM mesin terbabit.
baru aku tau...
tq...:)cgrock
tapi Bank Islam la yg paling shilake aku rasa....
mesti ada at least RM50 baki dlm bank....
cam shiallll.....
mebeng baki Rm6 pon ok je....
 

percumaforex

Super Active Member
Joined
Nov 12, 2012
Messages
7,542
Reaction score
83
Points
70
hmmm...klau kes kes camni aku p atm lain je..mmv le rm1 tapi apa boleh buat??
 
Sponsored Post
Top
Log in Register