Maybank gold investment account

Recommended Brokers


alkhawarizmi

Active+ Member
Joined
Mar 26, 2009
Messages
3,038
Reaction score
18
Points
25
Aku belek2 maybank2u tadi...selama ni tak pernah nak selongkar tempat2 lain kecuali transfer dgn bayar bil je.
Lalu terjumpa la di bahagian investment tu ada Maybank Gold Investment Account.
Aku pun cuba la nak purchase dia kata kena ada akaun....

Jadi mcm mana prosedurnya tu? Nak jual beli plak mcm mana?
Sape ada pengalaman boleh share kat sini.
 
Sponsored Post

budak_tpg

Active Member
Joined
May 13, 2008
Messages
1,993
Reaction score
45
Points
30
dia kita beli ikut harga maybank jual...
pastu simpan je la...bila hrga dah naik dr harga kita beli...kita jual la..dpt la untung :)
minimum berapa tak ingt plk...
tp bila nk jual tak boleh jual semua kene tingal sekurng2 1gram kot..

lagi satu benda ni kita tak nampak...dr sudut islamic dia macam gharar la...tp terpulang la kan... :)
 

-SyaDa-

Fun Poster
Joined
Nov 30, 2010
Messages
730
Reaction score
16
Points
15
better beli fizikal punya dr beli passbook. apapun terpulang pd diri masing2
 

akulakaya

Active Member
Joined
Apr 8, 2009
Messages
1,908
Reaction score
3
Points
25
kalau nk buka acc gold buka ngan kuwait finance sebab kita boleh ambil fizikal, mybank, publicbank rasanya xde fizikal
 

hafis_81

Super Active Member
Joined
Feb 15, 2008
Messages
6,397
Reaction score
32
Points
70
x patuh syariah klu x silap la..
 

avan83

Active Member
Joined
Dec 22, 2011
Messages
1,061
Reaction score
1
Points
25
kalau nk buka acc gold buka ngan kuwait finance sebab kita boleh ambil fizikal, mybank, publicbank rasanya xde fizikal
betul2..den pun da buka akaun kuwait finance..spread kurang dr rm8,,fineness of gold 995.0..kita bleh trading melalui website online dari jam 8.00am-4.30pm..berbaloi2:D

sila layari: http://www.kfh.com.my/kfhmb/
 

hsansas

Fun Poster
Joined
Nov 12, 2011
Messages
613
Reaction score
3
Points
20
klu nk tau harga semasa ade kat website tu
click kat
1) investment..
2) gold & silver..
3) Maybank Gold Investment Account

scroll kat bawah

click here to view today's rate..

Maybank Gold Investment Account
DATE SELLING (RM/g) BUYING (RM/g)
26-Dec-12 166.51 159.60
Last update : 26-Dec-12 at 08:43:08 AM
 

Ibn Raffar

Super Active Member
Joined
May 19, 2011
Messages
7,002
Reaction score
369
Points
81
berkaitan emas lebih baik ada emas fizikal.wallahu 'alam.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register