BTC USD 60,071.8 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Maxis Broadband Win7

isyamuddin

Fun Poster
Joined
Dec 12, 2009
Messages
216
Reaction score
1
Points
20
Hai CG,

Aku ada masalah kat sini macam mana aku nak connect dengan maxis broadband menggunakan window 7? takat ni aku install pastu dial tak lepas dial dia? pasai apa ek?

takat ni aku tak connect internet pakai wifi ataupun wired connection lagi. Aku guna PC kat rumah pun sebab nak layan games, buat keje design sket pastu keje2 ofis, kira klo ada maxis ni bley lah layan FB ke chatting sama lu satu ke apa ke kan? kira camne tu beb aku gersang nak gi internet neh wakakakakaka :D
 
Last edited:
Sponsored Post

Dakjaat

Active Member
Joined
Oct 25, 2010
Messages
2,119
Reaction score
372
Points
41
aku guna kat windows 7 elok jek.. takde masalah pun... baru beli ke broadband ko tu?
 

azmijamaludin

Active Member
Joined
Nov 11, 2009
Messages
1,993
Reaction score
1
Points
25
aku dari vista ultimate upgrade ker win7 ultimate...so far takde masalah pun...skrg ni pun tgh guna.
 

janggut_X

CG Hardcore Club
Paid Membership
Joined
Oct 23, 2008
Messages
57,870
Reaction score
73
Points
520
takle konnect bill tak bayar ko?! ada signal tak?
 

isyamuddin

Fun Poster
Joined
Dec 12, 2009
Messages
216
Reaction score
1
Points
20
seme soalan tu aku jawab sama ok

1) baru dalam 2 bulan langgan
2) Takkan dalam 2 bulan dah tertunggak aku punya bil?
3) Dah install software dan dah guna pula manual dial-up #99 tu tapi no respond lah.

Why lah why lah?
 

ez008

Fun Poster
Joined
Sep 5, 2009
Messages
520
Reaction score
20
Points
15
dah check setting..
tools>options>profile manager
static
apn=maxisbb
dail=*99#
 

dan50

Super Active Member
Joined
Aug 22, 2010
Messages
6,492
Reaction score
118
Points
73
check network bro, kalau xde network, try cari kat option>network> pilih GSM
mungkin tempat bro xda network 3G
 

isyamuddin

Fun Poster
Joined
Dec 12, 2009
Messages
216
Reaction score
1
Points
20
check network bro, kalau xde network, try cari kat option>network> pilih GSM
mungkin tempat bro xda network 3G

ermm tak mungkin, pasai pa? bini aku pakai kat lappy dia. Bley je HSDPA lagi tu wakakakakaka so tak mungkin tadak 3G.
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register