BTC USD 22,737.2 Gold USD 1,923.26
Time now: Jun 1, 12:00 AM

master your setup...master yourself

Firma

Super Active Member
Messages
5,310
Joined
Mar 9, 2007
Messages
5,310
Reaction score
242
Points
73
salam,

adakah korang menguasai trading setup korang dalam bertrading:-?

untuk mendapat keuntungan yang konsisten anda hanya perlu menguasai hanya satu setup..

Selepas anda telah menguasainya gunakan ia dan anda boleh menambah untuk menjadikanya lebih baik..

Ini boleh jadi satu proses berterusan membangunkan cara anda sendiri...

Persediaan terbaik ialah memulakan dengan adalah satu setup yang mudah dilihat dan difaham.

kita semuanya berbeza....personaliti turut mempengaruhi trading setup..

kebanyakkan trader baru cuba untuk mepergunakan banyak konsep sebelum menguasai sesuatu setup....ini menyebabkan konflik berlaku dan keuntungan tidak dapat dibuat dengan konsisten.

perkara pertama yang perlu dipertimbangkan adakah korang ingin menjadi trend follower ataupun caunter trend:-?

atau keduanya:-?

sebagai permulaannya.....perkara terbaik yang perlu korang dan saya buat ialah.....

master a setup and follow the trend.

sekiranya korang telah lama dalam forex ini dan belum mendapat keuntungan yang konsisten, tentu korang tau apa yang saya kata ini benar:-?




Jika anda memaksa diri anda untuk belajar seetup kerana anda percaya orang yang lain berjaya menggunakan ia anda mungkin mengambil masa lebih panjang untuk mendapatkan keuntungan.
 
Last edited:
Sponsored Post

Firma

Super Active Member
Messages
5,310
Joined
Mar 9, 2007
Messages
5,310
Reaction score
242
Points
73
contohnyer.......

bagi yang advance sikit ni....elliot wave:-?
kalau da master memang boleh consisten profit la kita boleh cakap....tapi klu x master lagi.....:-?MC la jawabnyer klu MM x kuat:-?

so, guna setup yang kita betul-betul master...then master yourself..dari psykologi, greed or fear dan sebagainya:D
 

swingerfx

Banned
Messages
1,242
Joined
Oct 27, 2009
Messages
1,242
Reaction score
18
Points
25
Maknanya guna template/sistem yang di R&D sendiri. Jangan force diri gunakan template org lain shj.gitu ke..

off topic jap.
ramai betol org guna broker exness skrg ni.

bagi aku x semestinya template..sebab aku trade x kai indi pape..just kai trendline+ fibo... x kan trendline nak kai templete:D

betul kate TT..bgi sepenuh tumpuan kat setup masing2...atau pun sistem masing2..buang la budaya mengharap signal 100%..jom kita menyemai budaya belajar analisis..kita konsikan analisis beramai2..kongsikan chart bersama analisis..tanpa kongsi chart,x guna bersuara..kalo kita kongsi chart dengan masa sama forumer lain leh belajar:)cgrock:)cgrock

p/s: ramai mula kai exness sebab exness best..aku x nk puji lebih2..test sendiri..x nk caya suda:D
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.08567
USD / JPY
130.440
GBP / USD
1.23500
USD / CHF
0.92453
USD / CAD
1.33850
EUR / JPY
141.615
AUD / USD
0.70596

CG Sponsors




Top
Log in Register