marine [email protected] sains laut

CG Sponsors




kuraku

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2009
Messages
3,150
Reaction score
68
Points
30
-thread closed-
 
Last edited:
Sponsored Post

azimuth

Active Member
Joined
Feb 15, 2009
Messages
2,010
Reaction score
0
Points
20
aik??dulu masa stdy xde ke tau keje pe pas grad??plik2...heheh
 

sandaldm

Active Member
Joined
Sep 21, 2008
Messages
1,762
Reaction score
12
Points
35
sains laut ni mcmano..yg kaji psl ikan kor kaji psl kapal..nak tau yg tu dl
 

abu85

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
May 31, 2008
Messages
30,147
Reaction score
453
Points
131
salam semua,

maaf la ye..sebab bukan vacancy....cuma nak tanya...bidang kerja untuk degree sains laut apa ek? dah lama menggangur ni..cgpa atas 3.0...

skang ni tgh cari kerja yg related ngan sains laut..susah la..nak dapt..apa ye bidang yg berkaitan...
tak kan masa belajar dulu.. tak der di beritahu aper2...

huhuh skrg kerja mcm mn..

call la lecturer ker.. kawan2 ker..

harap leh bantu..

saya pun belajar lain.. tp kerja.. memorex hahahha
 

BasicCX

Super Active Member
Joined
Sep 8, 2008
Messages
6,223
Reaction score
172
Points
73
Saya pun marin sains jugak dari UM. Degree buat coral. Sekarang kerja kerja sendiri... nak sambung study, tunggu ada duit + tunggu lecturer balik dari Australia buat research.

Untuk kerja marin ni, boleh kerja dengan taman laut, jabatan perikanan, kalau NGO macam Wild Life, Reef Check dll..
 
Last edited:

kuraku

Active+ Member
Joined
Mar 23, 2009
Messages
3,150
Reaction score
68
Points
30
blajar jer....manatau..
dah dapat yg tu...tesis wat bateria pencirian dr planton....sains laut kaji hidupan laut la...
 

appyte

Junior Member
Joined
Jan 9, 2008
Messages
69
Reaction score
0
Points
6
try bukak exxonmobil

nk pointer 3.3 keatas
 

eboss

CG Hardcore
Platinum Member
Joined
Nov 29, 2007
Messages
85,652
Reaction score
1,894
Points
591
Kerja dalam kapal selam 1Malaysia boleh kot.....
 

DoNtWana

Fun Poster
Joined
Jan 25, 2010
Messages
106
Reaction score
2
Points
15
aku pun sama dgree mcm ko.. kalau ko nak keje lah.. so far ada ramai kawan aku yang keje dekat PTP.. (tanjong pelapas johore).. try lah usya2 kat sana.. ada 4 orang sama course dgn aku dulu keje sana.. dia punya keje jaga trafic kat port..
atau boleh mintak keje kat SEAFDEC..
atau mintak jer KPLI jadi sikgu science cam aku.. hahahaha
 
Sponsored Post
Top
Log in Register