BTC USD 66,362.8 Gold USD 2,333.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Mansuhkan Syarat Ekuiti Bumiputera?

Semua sektor ekonomi bangsa lain yg kuasai. Usahawan Bumi yg tulen ramai ttp kerajaan bukan bantu sangat yg dia bantu pecacai UMNO yg tiada kebolehan berniaga dan tak tahu serba serbi. Ekonomi Melayu cuma boleh berkembang jika polisi dibuat bukan oleh UMNO/BN ttp secara perkongsian kepakaran bumiputera dlm parti lain, ahli akademik, usahawan dan orang perseorangan yg dilantik berdasarkan merit. Bentukkan mereka didalam Badan Bertindak dibawah naungan Majlis Raja-Raja dan mesti disokong 100% oleh setiap lapisan jentera kerajaan baik dari segi dasar, perlaksanaan, pengawasan. Target untuk lahirkan usahawan tulen yg mampu bersaing di tahap antarabangsa bukan didalam Malaysia(jaguh kampung). Yg gagal mesti dibantu secara berperingkat mengikut tahap sehingga mampu pulih. Bagi lesen mengikut tahap merit pencapaian mereka bukan melalui hubungan politik/kroni. Jangan samakan padang permainan dgn bangsa lain dalam masa 3-5 tahun agar mereka dah berkemampuan berdiri sendiri, barulah diambil tongkatnya terus bagi kepada group seterusnya.
 
Sponsored Post

ni taktik terbaru BN ni..bila org melayu bising2 nanti,umno dilihat akan jadi jaguh dan penyelamat org melayu,pastu dia panggil MCA duk bincang isu ini,bincang punya bincang pastu settle la masalah ni.,dari situ rakyat akan lihat hanya umno/bn yg boleh settle problem yg dicipta oleh parti2 kompenen mereka sendiri bukanya pakatan rakyat,kalau pakatan rakyat masuk campur lagi la senang kerja BN/umno ni...sebenarnya tk de ape2 pun coz BN/umno lihat sokongan kepada mereka semakin menurun...ni aku dengar org dlm BN yg citer:D:D

pergh...blh berfikiran jauh mcm tu skali..ish3
 
ni taktik terbaru BN ni..bila org melayu bising2 nanti,umno dilihat akan jadi jaguh dan penyelamat org melayu,pastu dia panggil MCA duk bincang isu ini,bincang punya bincang pastu settle la masalah ni.,dari situ rakyat akan lihat hanya umno/bn yg boleh settle problem yg dicipta oleh parti2 kompenen mereka sendiri bukanya pakatan rakyat,kalau pakatan rakyat masuk campur lagi la senang kerja BN/umno ni...sebenarnya tk de ape2 pun coz BN/umno lihat sokongan kepada mereka semakin menurun...ni aku dengar org dlm BN yg citer:D:D

macam macam laaaa

yang tu tak betui, yang ni tak betui

semuanya tak betui,

yg rugi sapa???????

sama sama bangsa pun nak mengata....

manusia akhir zaman :">
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register