sifu&tongga
Fun Poster
- Messages
- 784
- Joined
- Sep 7, 2009
- Messages
- 784
- Reaction score
- 92
- Points
- 20
GJ still sell lg...
GU pon still sell lg..
hehehe..paid
paid
paid
adik beradik tu..mana x nya
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
GJ still sell lg...
GU pon still sell lg..
hehehe..paid
paid
paid
fuhh...g/j kena sl 30pips.g/u close manual profit 50pips kerana nk cover loss g/j.adat memorex..huhuhu..20pips jer utk hari ini.+50pips-30pips jadilah..isnin sambung lagi..market tengah pening tu..lagipun blm ada pertunjuk set up sell yg cun utk g/j.walaupun g/j msh uptrend tp keadaan market dihujung tanduk.nk sell payah..nk buy pun payah..ddk tepi x payah.lebih baik ddk tepi jer..
salam buat warga CGsaya akan mengunakan macd utk membuat analisis dgn hanya mengunakan indikator macd dan dibantu oleh support dan reristance.dimana macd digunakan dlm melihat trend dan perubahan sesuatu trend.dlm teknik macd yg saya gunakan saya hanya fokus pada turun dan naik sesuatu macd itu bagi mengelakkan indikator tersebut dr mengeluarkan signal yg lagging.tahu kah anda bahawa overbougt dan oversold sesuatu macd itu bukanlah kerana pasaran itu sudah mengalami oversold dan overbought tetapi sbnrnya terdapat resistance dan support yg kuat disitu sukar ditembusi.
jika teknik ini sudah diperkenalkan kt CG,saya dengan rela mengundur diri dan menutup perbincangan ini:">dan meneruskan teknik ini utk kegunaan saya sendiri
dlm indikator macd juga saya dpt mengenal pasti dimana support dan resistance terbentuk.disitu juga saya mengenalpasti adakah trend berada dlm keadaan bulish@ bearish.selain drpd itu saya blh melihat kekuatan sesuatu buyer dan seller samaada dlm keadaan seimbang @ berat sebelah(pilih kasih lah tu..
)setting yg saya gunakan ialah 12,26,9
Uploaded with ImageShack.us
1.5617 merupakan high yg mampu g/u utuk terus naik.lebih dr itu x leh lagi.blh letak sell limit kt [COLOR="[COLOR="Red"]area tu.tu ac demo yg saya guna.op sama dgn real ac saya.dimana saya x tunjuk kt sini sbb saya x tahu mcm mana nk tutup no ac kt atas tu[/COLOR].[/COLOR]saya mengangarkan g/u dlm keadaan downtrend dan mencari low sblmnya.
salam masta... newbie tumpang belajaq naa ..
soalan 1 ..berdasarkan MACD asal mt4 nih ..a.mccm mana nak tentukan terbentuk nya
support n resistent ?
b.mcm mana nak tgk kekuatan buyer or seller
seimbang ke dak ?
nak delete no acc == bila masta PASTE pictures dlm PAINT,dlm paint tu ada gambaq PEMADAM kat kiri ... masta click PEMADAM tu dan tenyeh kat nomboor acc masta ... canteeekk
2..yg tulisan BIRU MUDA tu ...mcm mana nak tau low sebelum nya ???
tq
salam....masta...nasib baik tak jauh lagi, tadak kalu jenuh berpinau mata dok baca....
Hamba tumpang blajaq nooo....dok tepi tangga saja...tak layak nak naik ataih umah...