Macam mana nak upload gambar masuk thread

CG Sponsors




im755

Super Active Member
Joined
Apr 27, 2006
Messages
5,084
Reaction score
96
Points
70
As. Salam. . Nak mintak tolong photobucket dah tak bagi guna link dia ke sini. Dah kena block dgn photo bucket. Ada tak selain photopucket.
 
Sponsored Post

DDos

Legendary Member
Joined
Nov 7, 2007
Messages
14,110
Reaction score
690
Points
166
aku biasa guna ni

Code:
http://imgur.com
 

robbi

Freshie
Joined
May 10, 2019
Messages
13
Reaction score
0
Points
3
That's why I read this post. Every time you try the picture so much or queue links je
 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1,989
Reaction score
251
Points
51
Tool aplikasi.

1.Web -->https://postimages.org/app dan klik Windows app.



2.Download file.



3.Run file.

4.klik icon postimage setkan output ->web .



5.Klik "upload images" dan pilih file yg di kehendakki.

6.Set ->Directline dan klik copy.



7.Forum CG --> Klik "Insert Image" (ini penting) ,clearkan dan paste.

8.Tammat.
 

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1,989
Reaction score
251
Points
51
Assalamualaykum pembukaaan cerita.. seriously macam mana nak upload gambar masuk dlm thread? Selalu guna imagur. La ni picture suma corrupt ada suggestion.. Sgt xmemerlukan bantuan.. stress..:(:)((

klik gambar Insert Image (atas) ..tarik file masuk dlm kotak ..
 

TXT

CG Super Hardcore Club
Platinum Member
Top Poster Of Month
Joined
Mar 15, 2010
Messages
279,454
Reaction score
11,363
Points
2,376
Assalamualaykum pembukaaan cerita. filezilla uc browser rufus . seriously macam mana nak upload gambar masuk dlm thread? Selalu guna imagur. La ni picture suma corrupt ada suggestion.. Sgt xmemerlukan bantuan.. stress..:(:)((
Tekan je icon insert image
Pilih anak panah ke atas utk buh gambar dari pc/laptop/hp
Atau klik je drop image
Klik icon sblh 🔗 utk insertkan link gambar
 
Sponsored Post
Top
Log in Register