Macam mana nak upload gambar masuk thread

Recommended Brokers


Poll : CariGold new board 2019

  • Fonts terlampau besar, boleh kecilkan sedikit

    Votes: 17 19.8%
  • Warna terlampau terang

    Votes: 8 9.3%
  • Sidebar besar agak mengganggu

    Votes: 38 44.2%
  • Sangat berminat dengan theme baru ini

    Votes: 24 27.9%
  • Serius, tak minat langsung

    Votes: 25 29.1%

Latest Threads

aljummaah

Fun Poster
Joined
Jul 9, 2012
Messages
210
Reaction score
20
Points
0
Location
gombak kuala lumpur
Assalamualaykum pembukaaan cerita.. seriously macam mana nak upload gambar masuk dlm thread? Selalu guna imagur. La ni picture suma corrupt ada suggestion.. Sgt xmemerlukan bantuan.. stress..:(:)((

If click on attachment dia jadi thumbnail..

Hope Sgt dpt beri tunjuk ajar ~X(~X(~X(
 
Sponsored Post

Name:

Active Member
Joined
Dec 25, 2012
Messages
1,422
Reaction score
131
Points
36
Tool aplikasi.

1.Web -->https://postimages.org/app dan klik Windows app.



2.Download file.



3.Run file.

4.klik icon postimage setkan output ->web .



5.Klik "upload images" dan pilih file yg di kehendakki.

6.Set ->Directline dan klik copy.



7.Forum CG --> Klik "Insert Image" (ini penting) ,clearkan dan paste.

8.Tammat.
 
Sponsored Post
Sponsored Post

tuanhokage

Permanently Banned
Joined
Mar 12, 2016
Messages
799
Reaction score
8
Points
0
Assalamualaykum pembukaaan cerita.. seriously macam mana nak upload gambar masuk dlm thread? Selalu guna imagur. La ni picture suma corrupt ada suggestion.. Sgt xmemerlukan bantuan.. stress..:(:)((

If click on attachment dia jadi thumbnail..

Hope Sgt dpt beri tunjuk ajar ~X(~X(~X(
pakai photobucket senang,upload gambar lpas tu copy link gambank tu kt dlm cg thread,try preview,sgt mudah :D:D:D
 

Tornado

Fun Poster
Joined
Feb 26, 2010
Messages
461
Reaction score
1
Points
0
Cara lain, buka akaun pada blogger.com... upload gambar pada blogger.com dan link image ke sini.
 

anuarkarim

Active Member
Joined
Feb 5, 2010
Messages
2,251
Reaction score
18
Points
38
Aku penah jgk try post gambaq tp x jadi..
terus maleh..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register