Laptop untuk Trading

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18625
USD / JPY
104.705
GBP / USD
1.30455
USD / CHF
0.90414
USD / CAD
1.31257
EUR / JPY
124.206
AUD / USD
0.71389

CG Sponsors




hafizuka

Super Active Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
6,956
Reaction score
261
Points
81
Salam,

Boleh traders semua bagi details tentang laptop yang digunakan utk berdagang matawang?

Jenis: Dell
Model: XPS M1330
OS: Win Vista
Platform: Web based/ MT4
Internet: Streamyx/P1 Wimax/ Celcom 3G/ Maxis 3G

Saya ingat nak beli Macbook Pro dan run Windows 7 menggunakan Parallels dalam OS X untuk menggunakan MT4 utk trade.

So far di FF ada orang guna dan cakap lebih smooth guna Macbook Pro

Please advise.

Kalau dah ada silakan combine thread nih, sudah search tapi tak jumpa.
 
Sponsored Post

CoreDuo

Active Member
Joined
Apr 13, 2007
Messages
1,632
Reaction score
307
Points
41
Guna laptop utk trade 24/5 macam aku...tak sesuai.
Guna desktop ok.
Tapi kalau trade few hours jer a day ok la.

Internet tu bagi aku Streamyx the best. Ambik package 1Meg at least.
Broadband lain tu macam hampeh...tak tau la kot area umah ko signal baguih.
 

hafizuka

Super Active Member
Joined
Sep 25, 2008
Messages
6,956
Reaction score
261
Points
81
IC nampaknya lebih bagus guna desktop, boleh la try iMac nanti, skrin pun besar

Thanks, tapi kena carik satu jugak laptop sebab nak gi kelas senang, pastu leh jumpa sifu2 belajor uhuhuhhu
 

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
IC nampaknya lebih bagus guna desktop, boleh la try iMac nanti, skrin pun besar

Thanks, tapi kena carik satu jugak laptop sebab nak gi kelas senang, pastu leh jumpa sifu2 belajor uhuhuhhu
imac pon agak portable :D
bule usung bawak p mapley kalau tak malu
 

iamloco

Super Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
9,810
Reaction score
114
Points
73
laptop boleh je nak pakai 24/7 pn mcm aku. sbb nak trading bkn perlukan high spec, janji ade broadband.
 

wanzul69

Fun Poster
Joined
Jan 22, 2009
Messages
513
Reaction score
11
Points
15
Salam tt,

Saya guna Mac book pro. Saya buat dual boot. Satu ori Mac leopard satu lagi guna win vista 32bit dengan boot camp. so far ok je run mt4 kat vista dalam mac book pro. Kat rumah guna desktop buat sendiri. Core 2 duo, 4 gig ram ngan stimix 1mb selambers. Kalau di luar rumah guna mac book pro ngan dg broadband line selambers jugerk
 

heartnet

Active Member
Joined
Apr 29, 2008
Messages
1,317
Reaction score
33
Points
30
Saya lg teruk dah la broadband celcom je pastu laptop pun screen 12.1 inch je.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register