laptop stuck di bios screen

CG Sponsors




Sponsored Post

notepad

Super Active Member
Joined
Sep 17, 2011
Messages
8,645
Reaction score
610
Points
126
masuk bios setting boleh tak ?
boot dengan bootable live usb boleh ?
 

ahade8

Fun Poster
Joined
Oct 21, 2013
Messages
161
Reaction score
1
Points
10
ada waranti lagi x? kalau ada hantar utk servis je la. xpun hantar utk servis je la.
 

aca176

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2009
Messages
4,820
Reaction score
108
Points
43
windows problem la tu xleh boot hdd... cuba cek hdd ok lg tak..caranya buka cover dan cabut,pastu masuk balik..pastu on balik tgk cmana..kalau problem hdd langsung xde bunyi bermakna hdd dah kong, kene cari hdd baru, kalau ade bunyi2 mungkin ada file dlm c utk boot to window dah corrupt...blh backup data dlm hdd di pc lain dan format semula hdd tersebut...
 

2034

Fun Poster
Joined
Dec 17, 2014
Messages
294
Reaction score
0
Points
10
windows problem la tu xleh boot hdd... cuba cek hdd ok lg tak..caranya buka cover dan cabut,pastu masuk balik..pastu on balik tgk cmana..kalau problem hdd langsung xde bunyi bermakna hdd dah kong, kene cari hdd baru, kalau ade bunyi2 mungkin ada file dlm c utk boot to window dah corrupt...blh backup data dlm hdd di pc lain dan format semula hdd tersebut...
tq sudi reply...

ambe da bukak ram masuk blik..cabut hdd..cabut dvdrom..

tinggal board ngn ram ja..

pon jadi mcam 2..

so memang M.board poblem la ni..
 

aca176

Active+ Member
Joined
Mar 1, 2009
Messages
4,820
Reaction score
108
Points
43
tq sudi reply...

ambe da bukak ram masuk blik..cabut hdd..cabut dvdrom..

tinggal board ngn ram ja..

pon jadi mcam 2..

so memang M.board poblem la ni..
bios blh masuk tak...dia detact tak ram dan hdd.. kat situ blh kesan apa mslh. dh try tekan f2 atau f12 atau f10?
 

copy left

CG Top Poster Club
Joined
Jun 25, 2008
Messages
26,684
Reaction score
494
Points
131
tq sudi reply...

ambe da bukak ram masuk blik..cabut hdd..cabut dvdrom..

tinggal board ngn ram ja..

pon jadi mcam 2..

so memang M.board poblem la ni..
kalo bios xleh masuk mmg xleh buat ape2 dah...
masalah mobo tu.....
 
Sponsored Post
Top
Log in Register