BTC USD 60,772.2 Gold USD 1,766.57
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kos Untuk Sesebuah Laman Web Berjaya

Nars

Active Member
Joined
Dec 28, 2005
Messages
1,827
Reaction score
5
Points
25
seperti pekara diatas... ngeh3 cam nak wat surat rasmi pplak...

saje jek aku nak bincang, ape yang kita perlukan untuk sesebuah website tu berjaya, maksudnya dari segi cost yang terlibat..

1.domain
2.hosting
3.traffic
4.keyword *betul ke?


sampai situ jek yang aku tau... ape lagi ek...
 
Sponsored Post

apis17

Fun Poster
Joined
Mar 4, 2008
Messages
565
Reaction score
45
Points
25
penting skali visitor yang slalu datang kembali.
 

shahzisme

Freshie
Joined
Dec 2, 2010
Messages
40
Reaction score
1
Points
11
Salamz, its a healthy discussion ahr..Saya pun nak mengulas sikit..

Berdasarkan pengalaman saya, lepas bina lebih dari 500 laman website..nak jadikan sesebuah laman web sukses sebenarnya ada banyak elemen..Meh kita diskas..

"Appeal"..Approximately 67% chance seseorang visitor akan kembali ke website tu kalau website tu lawa, tersusun, mudah difahami dan berinformasi..Tak payah design yang power-power..Janji content tak berterabur..So, its wise to invest some money in proper development..

"Advertising"..Inilah kunci untuk menyebarkan maklumat tentang website..Kalau nak orang tahu tentang laman web, kene bina "awareness"..Nak bina awareness, kene buat kempen..Kempen ape? Kempen pengiklanan..So..money goes into this too :)

Yang domain and hosting tu bende kecik je sebenarnya..Dalam dunia internet, hosting and domain tu kira macam degupan jantung sesebuah projek internet..Takde bende tu, takdelah venture internet..Bila website dah sampai tahap otai, setakat domain and hosting tu dah jadi bende yang boleh diabaikan je :D
 

Nars

Active Member
Joined
Dec 28, 2005
Messages
1,827
Reaction score
5
Points
25
betul2... kalau nak senang semua kena modal kan dulu... ade ke cara yang mudah nak buat promo untuk website yang baru..
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
138
betul2... kalau nak senang semua kena modal kan dulu... ade ke cara yang mudah nak buat promo untuk website yang baru..
letak kat siggy kat cg...........letak ayat2 power

contoh siggy aku ni yg tak seberapa best ni ekekekekkke
 

astrowan

CG Top Poster Club
Joined
Aug 26, 2009
Messages
22,317
Reaction score
249
Points
138
the content is the power of some webside.......

not graphic........so simple is more valueble for some forum.........
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register