Chelsea Keeper:Tips kaedah halang penalty terbaik...

Recommended Brokers


Kbyne

Legendary Member
Joined
Jan 23, 2011
Messages
11,817
Reaction score
498
Points
131
Banyak saya cuba buat experiment masa jadi keeper dulu...

bila saya depangkan tangan kanan(seolah nak kekanan)...penalty kicker tsb akan tendang/placing ke kiri saya...maka senang saya block penalty dier...begitu juga kalau yang sebelah kiri...saja nak psyco penalty kicker tsb...(jangan angkat kedua dua tangan pulak...selalu tak jadik...)

jadi try experiment kaedah ni insyaallah jadi punya...

Jadi kalau Tuan/Puan ada lain lain kaedahnya sila sharekan...Tafaddal...
 
Last edited:
Sponsored Post

rebellion

Legendary Member
Platinum Member
Joined
May 3, 2010
Messages
16,036
Reaction score
46
Points
135
awat masuk dalam ruangan chelsea? tengok Cech main macam tu ka? :))
 

schumi

Active Member
Joined
Aug 4, 2010
Messages
1,498
Reaction score
4
Points
25
macam mana nak tau penalti kicker tendang ke atas @ bawah?
 

Prisoner

Active+ Member
Joined
Apr 25, 2010
Messages
4,005
Reaction score
38
Points
30
biasa kick taker masa letak bola kat marking dah set dah nak tendang ke mana.. tak main dah psikologi2 ni..
 

PedangSetiawan

Super Active Member
Joined
May 14, 2010
Messages
8,621
Reaction score
65
Points
70
goyang2 macam dudek masa liv menang ucl dulu. seingat aku masa tu comemtator pon ada comment pasal keeper sebelom ni goyang2 dan menang penalty. soo time tu dudek pon dapat save sampai liv menang ucl vs ac milan. :p
 

arin_gis

Active+ Member
Joined
Feb 18, 2006
Messages
4,932
Reaction score
111
Points
33
Masuk Chelsea pasal Sturridge tak gol lawan K-Pop laa nie
 

ezeynet

Super Active Member
Joined
Mar 11, 2009
Messages
8,839
Reaction score
3
Points
65
sebagai bekas pemain keeper negeri dolu2..:))
aku nak tau bola ke kiri atau ke kanan tengok position player tu..
berapa darjah dia dr kedudukan bola tu..
selalunya aku betul..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register