Kedai utk Print Circuit Board

CG Sponsors




matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,219
Reaction score
264
Points
41
salam warga CG..

juz nk tny...kat malaysia ni,,ada x [email protected] yg menawarkan khidmat print PCB...maksudnya....sy nk design sndiri PCB tu dlm komputer,,,then nk mtk tlg sape2 yg boleh print-kn PCB yg sy design tu...
 
Sponsored Post

badh182

Active+ Member
Joined
Jun 22, 2012
Messages
2,556
Reaction score
100
Points
43
salam warga CG..

juz nk tny...kat malaysia ni,,ada x [email protected] yg menawarkan khidmat print PCB...maksudnya....sy nk design sndiri PCB tu dlm komputer,,,then nk mtk tlg sape2 yg boleh print-kn PCB yg sy design tu...
kenape tak buat sendiri je?

modal tak besar sangat
 

badh182

Active+ Member
Joined
Jun 22, 2012
Messages
2,556
Reaction score
100
Points
43
mcm mana cara dia,bos?

mtk tlg ajar sket... :(
dlam youtube banyak, ni salah satu video

pakai manual, (lakar dengan pen)

http://www.youtube.com/watch?v=wY6oiEhyfIc

ni kalau nak kemas lagi (cetak dengan komputer)

http://www.youtube.com/watch?v=mv7Y0A9YeUc

senarai barang

ferride cloride - kalau tak tahu kat mane nak dah kat lelong ade

RM 10 ... link http://www.lelong.com.my/ferric-chloride-acid-500ml-fc-mc77-500ml-pilotradio288-K1228928-2007-01-Sale-I.htm

board http://escol.com.my/PCB.html#PCB_Etchant

kertas yang orang print gambar,

lain lain barang mudah nak cari...
 
Last edited:

matramlee

Active+ Member
Joined
Apr 6, 2012
Messages
3,219
Reaction score
264
Points
41
dlam youtube banyak, ni salah satu video

pakai manual, (lakar dengan pen)

http://www.youtube.com/watch?v=wY6oiEhyfIc

ni kalau nak kemas lagi (cetak dengan komputer)

http://www.youtube.com/watch?v=mv7Y0A9YeUc

senarai barang

ferride cloride - kalau tak tahu kat mane nak dah kat lelong ade

RM 10 ... link http://www.lelong.com.my/ferric-chloride-acid-500ml-fc-mc77-500ml-pilotradio288-K1228928-2007-01-Sale-I.htm

board http://escol.com.my/PCB.html#PCB_Etchant

kertas yang orang print gambar,

lain lain barang mudah nak cari...
tq bnyk2 atas maklumat yg diberikan, bossss.....
sgt membantu
:D
 

silibug

Active Member
Joined
Nov 13, 2010
Messages
1,557
Reaction score
14
Points
25
bestny klu pandai wat litar sdiri...
apekan daya aku x reti eletronik.. hu2
 
Sponsored Post
Top
Log in Register