BTC USD 35,906.6 Gold USD 1,876.86
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Kad kredit master & visa bank islam

Sue

Active+ Member
Joined
Dec 10, 2007
Messages
2,810
Reaction score
13
Points
25
Salam,
Kak Sue dah guna Credit Card Master & Visa Bank Islam Malaysia Bhd mulai bulan Oktober 2005 sehinggalah sekarang..tu pun kerana Bank yang hantar sms suruh apply mereka kata free je kerana Kak Sue memang ada akaun dalam BIMB (gaji masuk kat situ) maka dapatlah taraf GOLD.....tapi sebenarnya jarang guna pun, suka guna cash je atau pun payment bayar guna chq....kat petrol kiosk pun bayar cash je....entah macam mana semalam dapat bil dari BIMB minta bayar bil sebanyak RM290.00 kerana fees untuk Master card RM60, Visa card RM130, dan RM50 setiap satu untuk government service tax...........pagi tadi talipon Pusat Kad Kredit BIMB tanya kenapa kena charge kerana selama 4 tahun lepas takde charge dan memang dari awal dulu dia orang kata tak kena servis charge ke ape.......jawapannya ialah Kak Sue tak guna card tu sepanjang tahun lepas tula pasal kena bayar servis dia orang .....mak datuk betulke peraturan ni dengan bank-bank lain.....masyallah
 
Sponsored Post

myfatso

Freshie
Joined
Aug 12, 2009
Messages
29
Reaction score
0
Points
3
annual fee laa tu kot....rasanye die free 3 tahun pertama kot mcm bank2 laen..
 

shidi2020

Active Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
1,718
Reaction score
13
Points
25
hah...kena charge sbb xguna kad?????
pasni kalo ade offer kena tanya betul2 la....

Kak Sue terminate je la kad tu....kalo bank tu xnak customer lari dia blh cancel charge tu...taktik yg kawan saya selalu guna bila nak kena charge...

masa depa tanya rason terminate tu gtau le xmau bayar annual fee tu...
 

shidi2020

Active Member
Joined
Mar 8, 2009
Messages
1,718
Reaction score
13
Points
25
~X( double post lagik.....
 
Last edited:

aiman27

Active+ Member
Joined
May 14, 2010
Messages
4,608
Reaction score
729
Points
71
hah...kena charge sbb xguna kad?????
pasni kalo ade offer kena tanya betul2 la....

Kak Sue terminate je la kad tu....kalo bank tu xnak customer lari dia blh cancel charge tu...taktik yg kawan saya selalu guna bila nak kena charge...

masa depa tanya rason terminate tu gtau le xmau bayar annual fee tu...

tp yg gov tax tu xleh elak kena bayar gak. kalau dah jarang guna kak sue terminate semua ajelah. kalau kak sue rasa masih perlu cc tu kad sue terminate 1 tinggal 1 utk digunakan di kala memerlukan spt kecemasan dsbnya. tp kak sue kena study skit berkenaan kad kredit ni.apa kelebihannya,kenapa dikenakan caj dsbnya. kad kredit mendatangkan benefit kpd mereka yg tau dan disiplin dalam menggunakannya.
 

akmal293

Freshie
Joined
Aug 9, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Points
3
nak elak kena bank fee akak kena buat transaksi lebih dari 14 kali dalam setahun, untuk fee gov tu memang tak boleh nak elak, kurangkan boleh laa dengan cara terminate kad2 yang ada dan guna satu kad aja..
 

tebbaloi

Legendary Member
Joined
Mar 4, 2009
Messages
13,457
Reaction score
444
Points
131
yup terminate kad tu atau dan buat balance transfer kad lain.. cthnya kat publicbank free for life kak sue..
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register