Best Journal of the Month Journal Yesterday No More

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.13300
USD / JPY
106.871
GBP / USD
1.26608
USD / CHF
0.93977
USD / CAD
1.35621
EUR / JPY
121.084
AUD / USD
0.698

CG Sponsors




Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trade Summary 15/5/2020 (Jumaat)
  • AUDCHF - Sell Close Profit 53.9 pips
  • AUDJPY - Sell Close Profit 63.5 pips
  • EURAUD - Buy Close Profit 151.8 Pips
  • EURCHF - Buy Close Loss 1.5 pips (saya close juga sebab tak banyak pergerakan)
  • NZDUSD - Sell Close Profit 63.8 pips
  • Sambungan 14/4/2015
    • AUDCAD - Buy Close Loss 53.7 pips
    • AUDNZD - Sell Close Loss 39.4 pips
View attachment 236913

Overall 238.4 pips ($48.96)

Note: Summary setiap hari dah update di post no 2 di sini
Jumaat lepas trade buy EURCHF sepatutnya hold sehari lagi jika float negatif, tapi saya close juga sebab pergerakan tak banyak & nak berhujung minggu dengan tenang.

hari ni naik +100 pips menandakan kita perlu yakin dgn strategi & SOP:D
 
Sponsored Post

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trading Plan 18/5/2020 (Isnin)
  • AUDUSD - Buy
  • CADCHF - Buy
  • CHFJPY - Buy
  • GBPAUD - Buy
  • GBPCAD- Buy
  • GBPNZD - Sell
  • GBPUSD - Buy
  • NZDCAD - Buy
  • NZDJPY - Buy
  • NZDUSD - Buy
Trade Summary 18/5/2020 (Isnin)
  • AUDUSD - Buy Close profit 109.5 pips
  • CADCHF - Buy Close profit 82.7 pips
  • CHFJPY - Buy Close profit 33.3 pips
  • GBPAUD - Buy Float negative 175.5 pips (hold sehari lagi)
  • GBPCAD- Buy Float negative 77.4 pips (hold sehari lagi)
  • GBPNZD - Sell Close profit 201.1 pips
  • GBPUSD - Buy Close profit 92.8 pips
  • NZDCAD - Buy Close profit 49.5 pips
  • NZDJPY - Buy Close profit 135.3 pips
  • NZDUSD - Buy Close pofit 109.0 pips
1589836871502.png


Overall +813.2 pip ($211.59)

Note: Summary setiap hari dah update di post no 2 di sini
 
Last edited:

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trading Plan 19/5/2020 (Selasa)
  • AUDJPY - Sell
  • Sambungan 18/5/2020
    • GBPAUD - Buy
    • GBPCAD - Buy
Standby untuk esok jam 5.00 pagi.. 1 pair aje + sambungan jika ada - dah update
Update 19/5/2020 Jam 8.30 malam

3 pairs traded, 2 float negatif, 1 close di BE

1589889604065.png


Bagi pair sambungan dari hari sebelumnya, saya akan pilih sama ada untuk biarkan hingga jam 5 pagi esoknya atau close di BE (refer SOP 5(b) - Optional)

Maka pair GBPAUD & GBPCAD saya target BE sahaja kali ini.
 

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trading Plan 20/5/2020 (Rabu)

  • NZDUSD - Sell
  • USDCHF - Sell
  • Sambungan 19/5/2020
    • AUDJPY - Sell
dah update
 
Last edited:

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trade Summary 19/5/2020 (Selasa)
  • AUDJPY - Sell Float negatif 38.2 pips (Hold sehari lagi)
  • Sambungan 18/5/2020
    • GBPAUD - Buy Close loss 79.1 pips
    • GBPCAD - Buy Close Profit 60.7 pips
      Note: walau pun saya close di BE di kedua-dua pair, namun bagi teknik ini masih boleh dikira profit/loss dalam kiraan pips jika sesiapa yang hold position)
1589926302645.png


Overall -18.4 pips ($0.78)

Note: Summary setiap hari dah update di post no 2 di sini
 

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trading Plan 20/5/2020 (Rabu)

  • NZDUSD - Sell
  • USDCHF - Sell
  • Sambungan 19/5/2020
    • AUDJPY - Sell
dah update
Update 20/5/2020 jam 11.00 malam

3 pairs traded.. 1 positif (USDCHF) dan 2 negatif (AUDJPY & USDCHF)
Tiada TP1 setakat ini

1589986494708.png
 

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trading Plan 21/5/2020 (Khamis)
  • EURCAD - Sell
  • Sambungan 20/5/2020
    • AUDJPY - Sell
    • NZDUSD - Sell
Standby untuk esok jam 5.00 pagi.. 1 pair aje + sambungan jika ada - dah update
 
Last edited:

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Trade Summary 20/5/2020 (Rabu)
  • NZDUSD - Sell Float negatif 70.3 pips (Hold sehari lagi)
  • USDCHF - Sell Close profit 64.6 pips
  • Sambungan 19/5/2020
    • AUDJPY - Sell Float negatif 90.6 pips (saya hold sehari lagi kerana ada keluar signal reversal kedua pada 21/5/2020)
1590009755909.png


Overall 64.6 pips ($27.11)

Note: Summary setiap hari dah update di post no 2 di sini
 
Last edited:

myvi8283

Fun Poster
Joined
May 30, 2010
Messages
191
Reaction score
30
Points
30
Update jam 8.00 mlm

View attachment 234790

4 pair dah sampai 1st TP (AUDCAD, EURCAD, NZDCHF & USDCAD) = Profit $24.22
3 Pair saya buka tambahan 0.02 lot sebab dah float lebih 50 pips (AUDJPY, CADJPY & EURJPY)
Assalam bang... Terima kasih atas jurnal yang menarik... Dengan mm yang betul.. Insyaallah bertahan.. Nak tanya.. Untuk - 50 pip... Akan buka position baru setiap - 50,-100,-150 atau hanya sekali pada - 50 yang pertama sebelum close position?
 

Mrsham

Active+ Member
Platinum Member
Joined
Jul 10, 2007
Messages
3,465
Reaction score
77
Points
40
Assalam bang... Terima kasih atas jurnal yang menarik... Dengan mm yang betul.. Insyaallah bertahan.. Nak tanya.. Untuk - 50 pip... Akan buka position baru setiap - 50,-100,-150 atau hanya sekali pada - 50 yang pertama sebelum close position?
Ye betul tu tuan. Doakan saya konsisten..

Saya ada update di post pertama tu sama ada guna Average Daily Range (ADR) atau Average True Range (ATR). So tak semestinya 50 pips tetap.

Biasanya saya akan layer di setiap nilai ADR contohnya -50, -100, -150 dan seterusnya. Nilai ADR pula saya pakai monthly.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register