BTC USD 66,452.5 Gold USD 2,333.01
Time now: Jun 1, 12:00 AM

jom share template anda gunakan?

Assalamualaikum everybody,

Interesting thread here, everyone sharing template. Hereby i attached the template downloaded from tsd. Anyone interested please post a request in this thread.

Somebody want to sale this indicator for $50.00 but luckily he closed the thread. ( Taken for free and sale it, nice eh)

P/s: Fxfariz where is your version of WSS? already email to u.

Best Regards,

Matfx



saya pun minat jg bro,tq
 
Sponsored Post

saya pun minat jg bro,tq

Hi ViosGates,

This indicator was developed by FxCruiser back in 2006 (tak ingat sangat:eek: ) in forex-tsd community. You can download from my previous post.

This is the 1st version and was given FREE by Fxcuiser. He is having another more advance but is a paid version:)paid

I just tested this old version it works for GBP/USD, USD/JPY and EUR/USD. Timeframe depends on your strategy and risk.

Thanks.

matfx

p/s : Pi le ke forex-tsd, banyak indicators dan trading systems.
Boleh belajar di situ.
 
OK here you are.

( I hate people selling other people's indicator):p

Matfx

hi matfx,

i'm new in forex...and i'm willing to learn even though for the time being i'm losing almost RM10k...
i'm interested in all your post...now i'm using the PTFS given by you *thanks*...but i'm not very sure on how to use it??hehehe..but it give me some profit..can u please teach me...:">

now i try to use the HAMA PAD...hopefully this indicator gives me a fortune..huhu..
 

Attachments

  • 43.3 KB Views: 1,077
Last edited:
Inilah template aku... hasil kombinasi leading dan lagging indicator.... beserta dengan UpDown3Level(EMA1+EMA5+EMA20), StochHistogram, dan RSI yg telah aku program Multi Time Frame nya utk memudahkan rujukan TF.

Tapi kemingkinan org yg menggunakan signal dari template ini akan loss sebab aku trade base on CS. Leading indicator utk semak wave dan lagging indicator utk semak trend.
:D

Trade base on CS perlu merujuk H4,H1,M30,M15 dan M5
M5 dan M15 digunakan utk best entry.

Trading Style ini memerlukan penggunaan otak kanan yg lebih :-? Complicated, isn't. :-?

mytpl2.gif
 
Inilah template aku... hasil kombinasi leading dan lagging indicator.... beserta dengan UpDown3Level(EMA1+EMA5+EMA20), StochHistogram, dan RSI yg telah aku program Multi Time Frame nya utk memudahkan rujukan TF.

Tapi kemingkinan org yg menggunakan signal dari template ini akan loss sebab aku trade base on CS. Leading indicator utk semak wave dan lagging indicator utk semak trend.
:D

Trade base on CS perlu merujuk H4,H1,M30,M15 dan M5
M5 dan M15 digunakan utk best entry.

Trading Style ini memerlukan penggunaan otak kanan yg lebih :-? Complicated, isn't. :-?

mytpl2.gif

Bos..Post dgn indinyer sekali bah..:)cgrock :)paid
 
Bos..Post dgn indinyer sekali bah..:)cgrock :)paid

aku perlu sedikit masa....
ketiga2 indi yg terletak pada sebelah kiri chart baru siap semalam. maklumlah semalam cuti raya.
aku belum letak properties utk membolehkan pengguna meletakkan indi tu kat mana2 bahagian chart yg dikehendaki....
aku just program dan letak indi tu kat tempat kosong yg kuperhatikan pada chart aku.
lagi satu mungkin indi kedua dari atas tu... aku rasa nak keluarkan versi bahasa melayu lah :-?
 
aku perlu sedikit masa....
ketiga2 indi yg terletak pada sebelah kiri chart baru siap semalam. maklumlah semalam cuti raya.
aku belum letak properties utk membolehkan pengguna meletakkan indi tu kat mana2 bahagian chart yg dikehendaki....
aku just program dan letak indi tu kat tempat kosong yg kuperhatikan pada chart aku.
lagi satu mungkin indi kedua dari atas tu... aku rasa nak keluarkan versi bahasa melayu lah :-?

gempak la bro...:)cgrock
 
Sponsored Post

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.07175
USD / JPY
157.435
GBP / USD
1.26595
USD / CHF
0.89190
USD / CAD
1.37535
EUR / JPY
168.731
AUD / USD
0.66090

CG Sponsors




Back
Top
Log in Register