Jom Share Info Water Pump Rumah...

CG Sponsors




kichee

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
885
Reaction score
8
Points
15
Salam Semua CGRIAN...

Sy dlm proses planning renovate rumah...

sesiapa ada pakai water pump/ water booster?

sy duk rumah tinggi...tingkat 2...tangki tingkat 3...

sape2 boleh recommend atau share experience?

bukan ape..plan nk pakai water pump sbb nk sistem air laju dan deras...bila pakai water heater pun layan je pressure air laju..

meh2 otai2..share sikit...tq :)
 
Sponsored Post

tomie

CG Hardcore Club
Joined
Dec 25, 2006
Messages
73,872
Reaction score
8,262
Points
716
dah ada tangki kat atas...buat apa weter pump lagi ? :D
tunggu air terjun bawah je
 

GPK1

Active+ Member
Joined
Dec 3, 2007
Messages
4,212
Reaction score
83
Points
40
tak guna water pump maka mesin basuh ambo dan pancuran air panas tak berapa nak menjadi la boss
 

kichee

Fun Poster
Joined
Dec 15, 2008
Messages
885
Reaction score
8
Points
15
tak guna water pump maka mesin basuh ambo dan pancuran air panas tak berapa nak menjadi la boss
sbb utama la tu..pancutan air panas dan mesin basuh...hihi...
 

my.name.is.nad

Legendary Member
Joined
May 12, 2008
Messages
10,496
Reaction score
6
Points
115
Yg brand dari indo tu bagus tapi tak ingat dah. Jiran dulu ada beritau.
 

azarul

Active+ Member
Joined
Jul 30, 2011
Messages
3,466
Reaction score
51
Points
30
water heater ade yg build in pump kan ?
 

redz0ne

Active+ Member
Joined
Dec 18, 2012
Messages
3,421
Reaction score
6
Points
25
Salam Semua CGRIAN...

Sy dlm proses planning renovate rumah...

sesiapa ada pakai water pump/ water booster?

sy duk rumah tinggi...tingkat 2...tangki tingkat 3...

sape2 boleh recommend atau share experience?

bukan ape..plan nk pakai water pump sbb nk sistem air laju dan deras...bila pakai water heater pun layan je pressure air laju..

meh2 otai2..share sikit...tq :)
saya pakai brand bosch yg pump perigi nye..siap ada cover dari basah hujan..RM700 hardware sebelah petronas kampung melayu subang..da 3 tahun pakai so far xde masalah lg:)cgrock
 
Sponsored Post
Top
Log in Register