Jadikan pendrive sebagai RAM

Recommended Brokers


nvmname

Legendary Member
Joined
May 9, 2010
Messages
10,533
Reaction score
71
Points
120
Cara ni dipanggil virtual ram
Dah ini xbermaksud ram anda bertambah dan komputer bertambah laju
Virtual ram hanya membolehkan komp anda multi tasking bukan mempercepatkan komputer
betul tu, PC tak jadi laju pon ...
 
Sponsored Post

pak bayat

Active+ Member
Joined
Jun 27, 2013
Messages
2,567
Reaction score
5
Points
25
rsnya xya la pandai2 nak ubah nnt makin rosak lg na kan parah:D:D
 

ober9

Fun Poster
Joined
Jun 12, 2015
Messages
160
Reaction score
8
Points
15
hmm...ape yg saya tau ready boost adalah cache memory, bukan RAM @ virtual RAM.
cache memory mmg ade pada semua hdd & ssd.
Ape yg ready boost buat cume jdkan pendrive anda sbgai cache memory (ssd type) dan menyebabkan pc rase sedikit laju sbb cache memory ssd type lebih laju dari cache hdd.
Sbb tu ready boost hanye sesuai pada yg pkai drive hdd tp takde kesan kalu pkai ssd. :D
 
Joined
Jan 2, 2019
Messages
34
Reaction score
1
Points
11
Ini adalah idea yang baik jika kita tidak mampu penyelesaian lain yang lebih baik
 
Sponsored Post
Top
Log in Register