BTC USD 57,620.9 Gold USD 1,772.65
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Isu punca air Spritzer, Cactus, Petronas

azarulez

Super Active Member
Messages
8,360
Joined
Jul 9, 2008
Messages
8,360
Reaction score
1,155
Points
151
Salam..

Baru dapat info drp wife saya yang keja kat company distributor air zam zam. Bos dia pesan jangan minum air mineral jenama Cactus n Spritzer sebab sumber air dia meragukan..

Sumber air mineral tu drp Air Kuning, Taiping berhampiran dgn bukit yg ada Jirat Cina besar.

mula2 x percaya la jugak benda ni, kot2 ada yg nak jatuhkan company tu. So, saya try la google kawasan Air Kuning, Taiping nak tengok betul ke info ni. So, daripada google map, saya dapat yg ni:

2ogs.png


saya try gak google info drp blog2 kot2 ada cerita pasal ni.. boleh je try google taip or klik sini: Air Mineral Cactus


ada yg cakap produk ni x dijual dikawasan Taiping sebab tak akan laku..orang Taiping dah alert pasal ni.

terpulang pada semua, jangan cakap saya suruh boikot/ kondem or ape..kat tajuk thread pun xde tulis BOIKOT ye..sebab saya tau lepas ni ada je yang akan jadi keyboard warrior n pertahankan company cina ni..:p

just nak share info yang saya dapat, terpulang pada masing2 nak percaya or x, nak boikot or x..cuma nak nasihatkan, kita kena hati2 bila memilih sumber makan n minum kita. sebab ia akan jadi darah daging kita..
 
Sponsored Post

vtec

Fun Poster
Messages
516
Joined
Jun 3, 2007
Messages
516
Reaction score
3
Points
15
orang area sini semua dah tau, tapi tue la masalahnya kebanyakan air mineral area sini semua made in air kuning tak kira apa brand pon...hmmmm
 

bro drummer

Super Active Member
Messages
7,824
Joined
Mar 3, 2011
Messages
7,824
Reaction score
151
Points
73
ni mmg betul2 dekat ngn kampung teman..
tp nk kata x laku jual air mineral brand cactus dgn spritzer..rse nye x jugak..
ade kedai siap juai buat tong besar...
entah le komer...
 

erroneous

Active Member
Messages
1,436
Joined
Sep 7, 2009
Messages
1,436
Reaction score
110
Points
33
air mineral yg setanding teman rase Air Anugerah jek lah kut... sebotol kecik rm4.50
 

TamingSari

CG Top Poster Club
Messages
25,495
Paid Membership
Joined
Jun 28, 2006
Messages
25,495
Reaction score
162
Points
138
orang area sini semua dah tau, tapi tue la masalahnya kebanyakan air mineral area sini semua made in air kuning tak kira apa brand pon...hmmmm

tul tu semuanya dtg dari Air Kuning
 

mamaimran

Super Active Member
Messages
6,048
Joined
Jun 14, 2009
Messages
6,048
Reaction score
146
Points
73
Kawan husband mama ader keje kat kilang ni, apa yg mamaimran tau,air cactus dan spritzer dtg dari satu tangki yg sama,tapi bila jual kat kedai harga sebotol mineral spritzer seganda lebih mahal dari air mineral cactus.:)
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register