BTC USD 44,078.0 Gold USD 1,763.74
Time now: Jun 1, 12:00 AM

To Sell Internet TERPANTAS Di Malaysia & UNLIMITED! BLACKLISTED Pun Boleh Apply!

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
TESTIMONIAL ada di bawah sekali :)cgrock

-----------------------------------------------------------------

Salam warga CG. Ramai yang tahu apakah UNIFI bukan? Di sini saya ingin menjelaskan dengan lebih lanjut lagi tentang UNIFI! Anda BLACKLISTED Streamyx dengan Telekom Malaysia?
Tidak mengapa. Walaupun anda BLACKLISTED, saya akan cuba bantu anda untuk mendapatkan internet broadband UNIFI. Di bawah ini saya terangkan dahulu apakah UNIFI. :)cgrock


logounifihighspeedbroad.png



Apakah UNIFI?

UNIFI merupakan perkhidmatan jalur lebar berkelajuan tinggi (HSBB) generasi akan datang, yang telah dilancarkan pada 25hb Mac 2010, untuk memberikan pengalaman kepada para pengguna dalam menikmati talian premium pada harga yang mampu dimiliki. UNIFI memberikan akses kelajuan rangkaian untuk aplikasi yang memerlukan jalur lebar berprestasi tinggi dan hebat. Ia didatangkan dengan perkhidmatan tiga serangkai iaitu Video (televisyen protokol Internet (IPTV), Internet berkelajuan tinggi dan perkhidmatan talian telefon (land/fixed line).


UNIFI terbahagi kepada 2 jenis pakej, iaitu Pakej Residensi (VIP) dan Pakej Perniagaan (BIZ).


PAKEJ VIP


RM149 untuk 5Mbps (VIP5)

packagesvip5box.gif



RM199 bagi 10Mbps (VIP10)

packagesvip10box.gif



RM249 bagi 20Mbps (VIP20)

packagesvip20box.gif



*Bagi kesemua Pakej VIP, kelajuan Upload/Download adalah SAMA, dan buat masa ini adalah UNLIMITED (Tiada had kuota).

Pelanggan UNIFI yang mengambil Pakej VIP boleh menikmati 22 saluran IPTV linear secara percuma dan VoD (Video On Demand) baru yang boleh diperbaharui setiap bulan sebagai perkhidmatan nilai tambah. Saluran-saluran tersebut ditawarkan menerusi sambungan berkelajuan 8Mbps secara eksklusif dan sebagai nilai tambah kepada kelajuan data yang dilanggan pelanggan (8mbps ini TIDAK TERMASUK di dalam pakej. Ia adalah speed tambahan yg dikhaskan KHUSUS untuk saluran video. Ini bererti, jika anda mengambil contoh VIP5, maka anda akan mendapat 5bmps + 8mbps = 13mbps sebagai jumlah keseluruhan). Pelanggan UNIFI juga tidak akan dikenakan sebarang caj pemasangan atau caj peralatan. Sebaliknya, anda akan mendapat unit gerbang kediaman, set top box dan unit rangkaian optikal yang bernilai lebih RM1,000 secara PERCUMA!


PAKEJ BIZ


RM199 untuk 5Mbps (BIZ5)

packagesbiz5box.gif



RM599 untuk 10Mbps (BIZ10)

packagesbiz10box.gif



RM899 untuk 20Mbps (BIZ20)

packagesbiz20box.gif



Untuk pelanggan perniagaan pula, pakej UNIFI didatangkan pada kelajuan yang sama tetapi tanpa IPTV dan VoD.


PERHATIAN!

*Kelajuan Upload/Download bagi kedua-dua Pakej VIP dan BIZ adalah SAMA dan buat masa ini adalah UNLIMITED (Tiada had kuota).


Kenapa Anda Perlu Beralih ke UNIFI? Ini JAWAPANNYA!

Tapi, saya sedang menggunakan Streamyx sekarang. Bukankah Streamyx sudah cukup bagus? Kenapa saya perlu upgrade ke UNIFI?

Kerajaan memperuntukkan dana lebih RM1 Billion untuk Telekom Malaysia, bagi memastikan semua rakyat Malaysia menggunakan UNIFI apabila kita melangkah ke tahun 2015. Ini bermaksud, sekiranya anda sekarang menggunakan Streamyx, lambat-laun anda akan TERPAKSA bertukar ke UNIFI. Suatu waktu nanti, apabila majoriti pengguna sudah bertukar ke UNIFI, maka mereka yang masih menggunakan Streamyx akan menjadi orang-orang yang ketinggalan di belakang. Pada waktu itu, ada kemungkinan Streamyx pula akan ditamatkan perkhidmatannya, sama seperti perkhidmatan Dial-Up yang kini sudah pun ditamatkan perkhidmatannya pada 14hb April 2012 yang lalu.


Saya nak upgrade ke UNIFI tapi saya masih tertakluk dengan kontrak 2 tahun bersama Streamyx. Sudah pasti saya kena bayar penalti RM500 jika saya hendak upgrade ke UNIFI, bukan?

Oh, TIDAK sama sekali. Sekiranya anda nak upgrade ke UNIFI, anda TIDAK AKAN dikenakan sebarang penalti walaupun kontrak anda dengan Streamyx masih ada.
Ini adalah sebagai satu insentif untuk menarik lebih ramai pengguna Streamyx beralih ke UNIFI.


Tapi nampak macam mahal la UNIFI ni...


Mari kita lihat contoh Pakej Combo yang ada di dalam Streamyx.


Pakej Combo

4Mbps
Yuran bulanan RM160
Download Speed 4mbps
Upload Speed 512kbps
Unlimited Internet Access with Modem, Dynamic IP, 1 e-mail


Sekarang kita bandingkan pula dengan Pakej VIP5 UNIFI.


Pakej VIP5

5mbps
Yuran bulanan RM149
Download Speed 5mbps
Upload Speed 5mbps
Unlimited Internet Access with Modem, Dynamic IP, 1 e-mail
HyppTV - 22 rangkaian PERCUMA, Interactive channel seperti Facebook & Youtube in High Definition
Pay-On Demand channel (bayar hanya apabila anda nak guna)
Cordless phone
Free Installation!
Set Top Box
Residential Gateway (Wifi b/g/n)


Sekarang mari kita lihat gambar dan buat perbandingan antara Pakej Streamyx Office-In-A-Box dan Pakej UNIFI BIZ5.


Pakej Streamyx Office-In-A-Box


officeinabox198.png



Pakej UNIFI BIZ5

packagesbiz5box.gif



Nampak tak perbezaannya? Dengan BIZ5 (RM199), anda cuma perlu tambah RM1 (berbanding OIAB RM198), tapi dengan nilai RM1 ini, anda akan mendapatkan 5mbps, berbanding Pakej OIAB yang cuma 1mbps! Malahan bagi pakej BIZ juga, anda akan mendapatkan speed yang sama bagi Upload dan Download, berbanding pakej OIAB, anda cuma mendapat 384kbps sahaja.
Jadi, pada hemah anda, yang manakah memberikan lebih nilai untuk wang anda?
:-?


BENEFITS

ZERO Entry!

RM0 installation and activation fee!
RM0 for equipments!
RM0 deposit!
1 year warranty!



Apakah Syarat-Syarat Untuk Memohon UNIFI & Apakah Maklumat Yang Diperlukan?


Untuk Pakej VIP

Rakyat Malaysia - Untuk Rumah Persendirian

1. 1 salinan Kad Pengenalan Pemohon (depan belakang, lebih baik jika scan dalam warna).
2. Alamat pemasangan di rumah termasuk nama jalan dan poskod.
3. Alamat emel pemohon.
4. Nombor telefon bimbit pemohon (dan nombor telefon rumah/pejabat jika ada).

Rakyat Asing - Untuk Rumah Persendirian

Deposit RM1000 TIDAK DIPERLUKAN lagi!

1. 1 salinan Pasport Pemohon (lebih baik jika scan dalam warna).
2. Alamat pemasangan di rumah termasuk Poskod.
3. Alamat emel pemohon.
4. Nombor telefon bimbit pemohon (dan nombor telefon rumah/pejabat jika ada).


Untuk Pakej BIZ

Rakyat Malaysia - Untuk Kedai Atau Pejabat

1. 1 salinan Kad Pengenalan Pemohon (depan belakang, lebih baik jika scan dalam warna).
2. Alamat pemasangan sama ada di kedai atau di pejabat.
3. Alamat emel pemohon.
4. Nombor telefon bimbit pemohon (dan nombor telefon kedai/pejabat jika ada).
5. Dokumen syarikat - Jika kedai Enterprise (Kedai & syarikat kecil), berikan 3 keping salinan sijil SSM. Jika syarikat besar iaitu Sdn Bhd/Bhd, berikan salinan Borang 9, 24 dan 49.

Rakyat Asing - Untuk Kedai Atau Pejabat

Deposit RM1000 TIDAK DIPERLUKAN lagi!

1. 1 salinan Pasport Pemohon (lebih baik jika scan dalam warna).
2. Alamat pemasangan sama ada di kedai atau di pejabat.
3. Alamat emel pemohon.
4. Nombor telefon bimbit pemohon (dan nombor telefon kedai/pejabat jika ada).
5. Dokumen syarikat - Jika kedai Enterprise (Kedai & syarikat kecil), berikan 3 keping salinan sijil SSM. Jika syarikat besar iaitu Sdn Bhd/Bhd, berikan salinan Borang 9, 24 dan 49.

Status permohonan anda akan diketahui dalam anggaran tempoh 24 jam dari tarikh anda hantar borang permohonan (waktu bekerja). Tarikh pemasangan pula adalah sekitar 5 hari - 2 minggu (paling lambat), dikira dari hari pertama anda menghantar borang permohonan (tidak termasuk Sabtu/Ahad/cuti umum/awam).
Pihak TM akan menghubungi anda mengenai tarikh pemasangan, sekiranya permohonan anda diluluskan.


Perhatian Kepada Pemohon Bagi Kementerian

Saya tidak memproses sebarang permohonan bagi Kementerian. Ini adalah kerana setiap Kementerian biasanya mempunyai Account Manager mereka sendiri dan mereka sudah pun mempunyai Officer-in charge di TM yang menjaga akaun berkenaan. Namun saya memberikan pengecualian kepada anda sekiranya ANDA yang menguruskan akaun tersebut. Ini termasuklah Kolej dan Universiti.


Baiklah. Sekarang mari kita lihat pula, apakah Pakej Streamyx yang saya tawarkan untuk anda. :)cgrock


streamyxlogo.jpg



Pakej Streamyx Yang DiTawarkan


Pakej BlockBuster Deal


pgs_bb1mbps.jpg
pgs_bb2mbps.jpg
pgs_bb4mbps.jpg



Pakej Student Gradpack


grad21.jpg



Pakej Office-In-A-Box (OIAB)


product_OIB.png



Katalah saya berminat nak mohon Streamyx/Unifi, kenapa saya perlu ambil dari anda? Saya boleh terus ke mana-mana TM Point yang berdekatan bukan?

Ya, boleh. Anda boleh ajukan permohonan anda di mana-mana cawangan TM Point yang berdekatan jika anda RAJIN ke sana. Kalau anda MALAS ke sana, alternatifnya ialah mendaftar dengan saya.
Anda tak perlu membuang masa ke cawangan TM dan tak perlu beratur panjang! :">


Kelebihan Mendaftar Semasa PROMOSI

Buat masa ini, pemasangan bagi semua Pakej UNIFI adalah PERCUMA kerana masih di dalam tempoh PROMOSI. Dan untuk pengetahuan anda, buat masa ini, semua Pakej UNIFI adalah UNLIMITED (tiada had untuk download - anda boleh download sampai PENGSAN! :p ). Oleh itu, sesiapa yang mendaftar Pakej UNIFI dalam tempoh promosi ini mungkin akan lebih beruntung berbanding mereka yang mendaftar SELEPAS promosi ini berakhir, kerana ADA KEMUNGKINAN, mereka yang mendaftar sewaktu tempoh Promosi, akan mempunyai kuota yang kekal Unlimited.

Antara Kelebihannya

1. Tiada Bayaran Pemasangan & Peralatan (Biasanya dikenakan RM200 untuk pemasangan). Dalam erti kata lain, pendaftaran dan pemasangan internet adalah PERCUMA!
2. Anda mendapat rebate dari TM sebanyak RM1000 dalam bentuk WAIVED kos pemasangan dan harga semua peralatan!
3. Semua jenis Pakej UNIFI adalah UNLIMITED (Selepas tempoh Promosi berakhir, ada kemungkinan ia dihadkan mengikut Pakej, sila rujuk gambarajah Pakej VIP dan Pakej BIZ).
4. Dapat memperolehi SEMUA kemudahan dan kelebihan yang ditawarkan sepanjang tempoh Promosi!


Apakah BEZA Antara Pemasangan, Wiring & Cabling?

Pemasangan, Wiring & Cabling adalah 3 perkara yg BERBEZA. Kos Pemasangan adalah merujuk kepada pemasangan internet (internet installation) yang mana biasanya adalah RM200 (sepanjang tempoh PROMOSI ini, ia adalah PERCUMA. Anda TIDAK PERLU membayar kos RM200 ini. Namun, sama ada ia KEKAL begini atau tidak, terpulanglah kepada pihak TM). Kos Wiring pula merujuk kepada pemasangan wayar telefon (telephone wiring) yang mana biasanya dikenakan harga antara RM30-RM50, bergantung sekiranya di kediaman anda sudah ada wayar telefon ataupun tidak, cukup panjang ataupun tidak. Sekiranya wiring terpaksa dibuat, maka kos wiring ini adalah dikenakan oleh pihak kontraktor. Manakala kos Cabling pula merujuk kepada kabel UNIFI (UNIFI cable), di mana sekiranya kawasan anda ada coverage UNIFI tapi belum ada kabel UNIFI, maka kabel (fiber optik) akan ditarik dari tiang ke rumah anda. Cas pemasangan kabel ini adalah dikenakan oleh pihak kontraktor.


Untuk maklumat yang lebih jelas, anda boleh pergi ke mana-mana cawangan TM Point berhampiran kawasan anda.

Beri Perhatian! Sekiranya anda memohon Pakej UNIFI, tetapi di kawasan rumah anda BELUM ada kabel fiber optik, anda MUNGKIN dikenakan bayaran setinggi RM200 atau LEBIH,
untuk menarik kabel fiber optik sehingga ke rumah anda.

Sebelum anda memohon akses internet UNIFI, pastikan anda FAHAM dengan JELAS segala Terma dan Syarat yg dikenakan oleh pihak TM dan kontraktor, kepada anda. Jika anda tidak tahu, tidak faham atau tidak jelas, tapi anda tidak juga mahu bertanya, maka jangan pula salahkan agen yg membantu melakukan permohonan bagi pihak anda.
Agen tidak boleh membaca fikiran anda sekiranya anda sendiri tidak mahu bersuara. Harap maklum. :">


:)cgrock :)cgrock :)cgrock


TESTIMONIAL

SERVIS MANTAP... SEKARANG AKU DAH ADA STREAMYX....THANKS tt


Servis TT mmg TERBAIK :)cgrock:)cgrock
Cepat & pantas..
Semalam daftar, arini dh ada org mai pasang..
Skang aku dah ada streamyx..


brozul from Trader Rating; said:
Trusted Ejen... Unifi dah pasang...

Thanks...


ejoybaik from Trader Rating; said:
Ejen TM yg baik


Lenkcai from Trader Rating; said:
Good provider and a reliable person........



:)cgrock :)paid :)cgrock


Disclaimer

Adalah menjadi tanggungjawab pembaca untuk membaca kesemua FINE PRINTS sebelum bersetuju mengambil atau menggunakan mana-mana perkhidmatan saya. Pembaca (Pemohon) adalah bertanggungjawab sepenuhnya untuk sentiasa mendapatkan maklumat terkini, sebelum meneruskan mengambil atau menggunakan mana-mana perkhidmatan saya yang ditawarkan di dalam thread ini. Dengan mengambil atau menggunakan mana-mana perkhidmatan saya, maka bolehlah dianggap bahawa anda sudah membaca kesemua FINE PRINTS dan anda BERSETUJU dengan kesemua FINE PRINTS yang disebutkan di sini. Harap maklum.


Copyrights Reserved @ Aurelia 2012-2013. All Rights Reserved.
 
Last edited:
Sponsored Post

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
Untuk mengetahui sama ada kawasan kediaman anda mempunyai liputan UNIFI atau pun tidak, anda boleh memeriksanya di UNIFI Customer Portal.

Kalau ada liputan dan anda mahu mendapatkan Pakej UNIFI, sila hubungi saya dengan segera. Ada WANG TUNAI menanti anda!

:)cgrock :)cgrock :)cgrock
 

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
BUMP for this afternoon!


:)cgrock
 

azam575

CG Hardcore Club
Joined
Jul 19, 2007
Messages
99,469
Reaction score
832
Points
576
sayang ..tempat takder unifi lagi huhuhhuhuhuhu
 

AureLia

Super Active Member
Joined
Nov 9, 2008
Messages
7,706
Reaction score
315
Points
81
Mari-mari siapa nak mohon UNIFI, dapat cash khas untuk anda!


:)cgrock :)cgrock :)cgrock
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register