BTC USD 16,825.2 Gold USD 1,787.10
Time now: Jun 1, 12:00 AM

ingin membuat forum online

harrybanes

Fun Poster
Messages
399
Joined
Nov 4, 2007
Messages
399
Reaction score
21
Points
15
Salam Warga Carigold,

minta bantuan, saya ingin membuat forum online macam carigold, tapi khusus untuk staff company sahaja - so ada membership. Senangkah? kalau outsource ada sapa2 yang mahir? webhosting dan domain saya punya sendiri.

thanks :D
 
Sponsored Post

afshaman

Active+ Member
Messages
3,758
Joined
Nov 8, 2013
Messages
3,758
Reaction score
534
Points
81
sebelum ni kawan ada tanya jugak kat sini...siap inbox moderator lagi...tapi sorry la bro...takde jawapan...
 

harrybanes

Fun Poster
Messages
399
Joined
Nov 4, 2007
Messages
399
Reaction score
21
Points
15
sebelum ni kawan ada tanya jugak kat sini...siap inbox moderator lagi...tapi sorry la bro...takde jawapan...

Oh gitu, takpelah sekurang-kurangnya mencuba. Mungkin kena sabar menunggu. Btw thanks for respon.
 

imabiz

Active Member
Messages
2,317
Joined
Mar 27, 2009
Messages
2,317
Reaction score
55
Points
40
Boleh mesej kalau nak upah saya.. :)
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
41,274
Joined
Jul 1, 2008
Messages
41,274
Reaction score
4,304
Points
261
Awards
1
script cg jenis forum yg berbayar lesen.. ada scrip forum yg free lesen mcm phpbb opensource forum..
 

harrybanes

Fun Poster
Messages
399
Joined
Nov 4, 2007
Messages
399
Reaction score
21
Points
15
script cg jenis forum yg berbayar lesen.. ada scrip forum yg free lesen mcm phpbb opensource forum..


Betul tuan, klu open source dalam hosting linux boleh saja install softcolous mcm phpbb tuan kata tu. cuma tak berapa menarik sangat dan tak mesra mcm tempalte carigold.

Tuan tahu mana nak cari script dan berapa bayarannya...

Thanks...
 

GamezStar

CG Top Poster Club
gem
Messages
41,274
Joined
Jul 1, 2008
Messages
41,274
Reaction score
4,304
Points
261
Awards
1

who_care

Active+ Member
Messages
2,579
Joined
Mar 23, 2011
Messages
2,579
Reaction score
40
Points
40
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register