import n export

CG Sponsors




haqi1611

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
3,920
Reaction score
18
Points
25
salam...
aku nk minta tunjuk ajar
otai2 kat cG ni...
aku nk import lembu2 n kambing2..
x kira la dari negara mn...
then aku akn pastikan ada buyer..
coz aku xkn bela...
kiranya bila aku dpt import lembu n kambing
aku terus bg buyer...
tp mcm mn aku nk import lembu n kambing tu...
mcm mn nk deal ngan org sana...?
da sesapa prnh wat n leh bg tunjuk ajar..!

tq,
 
Last edited:
Sponsored Post

taufic

Legendary Member
Platinum Member
Joined
Feb 6, 2008
Messages
14,651
Reaction score
692
Points
161
minat import ngemport ke?
try gugel daaei corporation
 

haqi1611

Active+ Member
Joined
Nov 12, 2008
Messages
3,920
Reaction score
18
Points
25
sapa g yg pro n otai ttg pkr dats
 

mybob

Fun Poster
Joined
Jan 22, 2007
Messages
661
Reaction score
23
Points
15
bro..pengalaman aku mengimport..walaupun kita yang kecil nie mesti ada modal kuat gak..kena pi sana..survey..kena kenal orang sana...kena kenal ejen logistik..bawak rm10k pi sana hanya untuk survey pun blm tahu cukup...almaklum currency dia orang lebih tinggi...paling mencabar dalam benda ni adalah ETA bagi kambing tu sampai airport..kekadang delay kena kuarantin..dan memacam sedangkan buyer kau dah standby dok sebelah...tak ke haru kang kena sound ngan customer...kalau nak simpan dulu sementara customer mai amik...ada holding cost lagi...kena pulak ada yang mati..kau kena jawab....so byk lagi la....kalau nak tgk shipment aku dlu...pi sini http://jutawantani.wordpress.com ..tu last shipment aku terlibat..sekarang tak lagi
 

UMOFX.Singapore

Active Member
Joined
Sep 21, 2010
Messages
1,429
Reaction score
18
Points
25
bro..pengalaman aku mengimport..walaupun kita yang kecil nie mesti ada modal kuat gak..kena pi sana..survey..kena kenal orang sana...kena kenal ejen logistik..bawak rm10k pi sana hanya untuk survey pun blm tahu cukup...almaklum currency dia orang lebih tinggi...paling mencabar dalam benda ni adalah ETA bagi kambing tu sampai airport..kekadang delay kena kuarantin..dan memacam sedangkan buyer kau dah standby dok sebelah...tak ke haru kang kena sound ngan customer...kalau nak simpan dulu sementara customer mai amik...ada holding cost lagi...kena pulak ada yang mati..kau kena jawab....so byk lagi la....kalau nak tgk shipment aku dlu...pi sini http://jutawantani.wordpress.com ..tu last shipment aku terlibat..sekarang tak lagi
modal kuat tu bpe byk bro? 100k?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register