BTC USD 75,957.0 Gold USD 4,272.19
Time now: Jun 1, 12:00 AM

HOT counters...from technical analysis point of view

alib4b4

Permanently Banned - Multiple ID
Reaction score
5
my list for tmrw...

1) masteel
E (entry): 1.05
TP (target price): 1.08
SL (stop loss): 1.02

2) dialog
E: 2.30
TP: 2.40
SL: 2.23

3) harvest
E: 0.87
TP: 0.94
SL: 0.785

disclaimer:
-contra trading tak maen (kalo ada pon, nasib je arr)
-sendrik decide mao ikut, sendrik tanggung risiko arrr
-trading plan based on TA only (FA gi maen jauh2)

220312

1) ecm
E: 0.835
TP:0.885
SL:0.81

2) wijaya
E: 0.735
TP: 0.77
SL: 0.685

3) mbl
E: 0.855
TP: 0.93
SL: 0.825

heppi trading :)

260312

dah ada yg gain? :)

oh ya...kalo price tak cecah E, toksah la masuk. masuk hanya bila price cecah E level. kalo cecah E, pandai2 la monitor utk amek profit at TP..pastu monitor gak kot2 turun ke SL level lak. kat situ stop loss point arrr...jgn simpan buat jd tukun (unless nak jd longgggggggg term investor lar...muahahaha)

1 lg, jgn expect semuanya menjadi ikut TA..TA bkn tohan :)

for mon 260312:

1) medainc
E: 0.78
TP: 0.825
SL: 0.755

TA: vol=buyers dominated. 1st white candle after 9days downtrending. Macd=2 green histo. Stoc=at oversold but hvg bullish crossover now.

2) kub
E: 0.685
TP: 0.775
SL: 0.645

TA: still low vol but hammer formed after downtrending (bulish reversal). at lower band of bollinger band. immediate resistance=20MA. stoc=bullish crossover at oversold region.

3) dijacor
E: 1.33
TP: 1.72
SL: 1.27

TA: vol is improving as inverted hammer formed. Macd=3 green histo. stoc=at oversold region. bullish crossover is in the making

ps: rini wa free sket. leh arr celoteh pjg2 :)

nah..wa kasi tgk contoh cemana wa dpt E, TP, SL tu sumer (tak paham takpe..angguk je) :D

musti mao ingat arr..TA is not a science (it's an art..kalo dah art tu, it's a bit subjective fm 1 to another lah kan?) ;)

Attachments

• 57.6 KB Views: 79
counter-trend strategy

okeh..musti lu org nak tanya wa..apa strategi yg wa pakai utk trade skrg ni, kan? (eleh..malu2 lak) :D

cegini, mula2 lu kena usha dulu overall mkt kita..uptrend ke, sideways ke, downtrend ke (ada 3 trend je lah). setiap trend ada strategi masing2...lu jgn maen pakai hantam belasah je bro

tp kalo lu tgk skrg (secara kasar), musti lu ckp..walawei! klci nak cecah 1600 points lor...bullrun meh? kejar2 :)

kat sini mula2 lu dah 'silap'..sbb apa? sbb klci tu hanya keep track 30 kaunter sj lah (dlm klse ada 1400++ kaunter..kalo kepala wa tak weng lg arr) :D

so utk 30 kaunter komponen klci, trend dia mmg uptrend..tp yg lain2? haaa, this is where, lu kena usha betul2...sbb kebykkan kaunter skrg are downtrending...(knp? tak percaya?) :-?

bila ckp psl downtrend, strategi yg wa pakai is counter-trend strategy lah kan. so apekejadah strategi ni?

haaa..bacalah link bwh ni kalo nak tau (kalo malas, tak payah amek tau. dok je kat umah..mkn, minum, rokok, uang minyak, pakai bagai, sumer bini/mak bapak tanggung. eh? apakah? muahahaha) :D

http://www.investopedia.com/terms/c/countertrend.asp#axzz1q6zOZxM9

klci outlook for 26-30 Mar 2012...

ok. td wa ada bgtau yg klci tgh uptrending so far kan? so it means 30 kaunter komponen secara generalnya pun uptrending lah (kalo tak, klci akan sideways or downtrend lah kan?)

so knp klci tgh uptrending? kita usha chart dia sket...

based on the chart, klci now is well supported by 20MA (1575 points). so it means 20MA is a strong support level for klci lah. as long as klci is abv 20MA, there's no signal klci akan jatuh merudum. kalo lu tgk betul2 graf tu, klci akan rebound soonest dia touch 20MA kan? lg 1, kalo lu usha vol klci skrg, it's more than 50d vol MA. so generally, klci is still bullish :)

let's say klci jatuh, so what is the next support? kat sini kita ada 50MA (1553 points) as its next support. this coincides with lower band of bollinger band lah. at this point, wa bole assume mcm lu kena sakit gigi lah :D

let's say klci jatuh lg, what is the support then? obviously it's 100MA (1515 points lah. kat level ni, sakit tu dah bertambah kronik..wa assume mcm lu kena gout lah..masa ni kalo lu still jd longggg term investor, lu leh assume lu akan jd super longgggggggggggggg term investor lah...muahaha

ok. tu kalo klci merudum lah. but now klci is moving upward kan? so how far can it go? kalo tgk resistance level dia, klci akan mula2 test 1595 points level dulu. kalo dia break that level, dia akan test its historical high of 1597 points & subsequently the sakai-logical level of 1600 points lah

for immediate term (next week arr), kat mana klci will trade? based on pivot point, klci akan swing between 1590 & 1580 points...

cuba lu try test compare wa punya analisis dgn bank-backed analysts nih... ;)

http://www.bernama.com/bernama/v6/newsindex.php?id=654555
http://biz.thestar.com.my/news/story.asp?file=/2012/3/24/business/10946093&sec=business

amacam? ada gaya analyst pro tak? :D

as a trader, kita tak tgk sampai 100MA la. trader hanya tgk plg lama pun 50MA je. kalo 100MA tu, tu dah kira longgggggg term investor...

lg 1, tak payah tgk rsi, stochastic, macd bagai pun nak tgk immediate klci movement..byk sgt tgk, kang juling lak bijik mata tu..muahahaha

Attachments

wijaya-a review

ok..on 220312 pkl 12 pagi, wa ada share 1 kaunter ni..nama dia wijaya. kalo lu tak ingat, lu scroll atas blk arrr

so wa sajes kaunter ni based on 210312 punya chart lah kan. (wa only sajes arrr..wa bkn soh luu beli! muahaha) ni apa yg wa sajes:

E: 0.735
TP: 0.77
SL: 0.685

ok, meh kita review blk cemana performance kaunter ni based on last fri 230312 trading :)

wa ckp, kalo price dia dah touch E, baru lu masuk kan? so on 220312 itself, price dia dah touch E (0.735) lah. lu ada masuk ke? atau lu tgk sampai menjejeh2 keluo ayer liur je? :D

here's the details:

220312 thurs:
O: 0.715
H: 0.75
L: 0.715
C: 0.745
so sepatutnya, lu dah masuk this day at 0.735 sebyk beribu2 lemon..muahaha

230312 fri:
O: 0.745
H: 0.765
L: 0.74
C: 0.755
lu perasan tak H ari jemaat dah nak cecah TP 0.77? lu sendrik mao kira la..kalo dah ada untung tu, lu tgu mende lg bro? ke nak tgu PRU 13 dulu baru nak offload? muahahaha

let's say lu sakau 10k unit ritu at 0.735 & lu offload at 0.765. buta2 lu dpt $240..within contra period lak tu..lu nak mende lg bro? :D

ok skrg, let's say lu hold lg. so mende lak target lu skrg? ok, meh kita tgk chart dia lak...

kalo lu tgk price ari jemaat lps, C dia dah lps 20MA (0.75) kan? ritu 20MA jd resistance. skrg 20MA jd support lak. so kat level mana lak, dia nak gi lps ni?

based on chart, there's HIGH PROBABILITY, kaunter ni akan try its resistance of 0.79 level. tp sblm dia klimaks kat 0.79, dia kena lps dulu its immediate resistance of 50MA: 0.78 level. so lu usha la next week cemana..lu agak2 nak klimaks mcm price dia, lu offload arr apa yg patut (kang tak psl2 lu dpt anak free) :D

wa tatau lar lu nyer target mende..tp wa senang je...agak2 lps belanja aweks2 kat chilli's, cukup arr (muahahaha)

oklah..wa nak layan aweks2 chat lak ni :D

Attachments

klci 260312

so amacam rini? nelayan laut dlm dpt byk ikan? ke ikan bilis pun tak dapek? :D

kalo lu tgk klci clsg rini -2.85 points kan? lu mesti ckp..eleh! -ve 2 poin lebey je..apa mao bising2?

hehehe..meh kita tgk lak a bit in details...

Market Summary:
Gainers 260
Losers 519
Unchanged 307
Untraded 429

haaa amek! losers lg ramai dr gainers (lg ramai? muahaha) by 50%! untraded=429 kaunter? vol lak kureng dr 2 billiun..walaowei! what hepeng weiii? :D

meh kita usha chart klci lak...tp...arghhhh wa malas arr mao citer lebey2..lu tgk arr chart kat bwh ni sendrik

apapun, klci is still supported by 20MA. selagi klci tak mark down dr 20MA, kira ok lg arrr. tp wa rasa esok pun berdarah lg ni (unless dow jones mlm ni kehijao2an yg amat sgt & hang seng esok pg pon pakai baju kaler hijao gak lah kan) :)

after 5 days of rally last week, tetiba ada lak 1 black candlestick rini. some people ckp..ok arr tu..mkt koreksyen. kira healthy arr tu. tp kalo lu pegang kaunter2 komponen klci seramai beribu2 lemon, lu nak ckp jantung lu tak berdebar2?

koreksyen? jgn wa lak nanti yg kena korek kat ijn! :))

Attachments

270312

okeh..tonite meh kita study kaunter ni (ni utk study arrr..bkn soh lu beli...muahaha)

ni 1 example yg sst kaunter breakout fm upper band of bollinger band (ekceli not 100% breakout lar)...so in trader's mind, these wud be the likelihood Q:

1) what today's chart tell us?
2) what can we expect tmrw?
3) should we take action? (or tgk je sampei menjejeh2 ayer liur) :D

answer:
1) lu kasi usha la chart tu dulu pepehal (sumer wa dah kasi tulis dah tu)
2) since vol pun hijo je dah 2 ari, price is well supported by 20MA & candlestick pun putih mcm org mati je kaler dia, pastu indicators pun mcm baekkk je nampak rini, tmrw nya probability maybe cemerlang lah :)
3) nak take action or not is beyond my control lah kan..but just in case:
E: 0.665
TP: 0.7
SL: 0.62
4) TA is not god n **** happens, okie? ;)

Attachments

Back
Log in Register