HELP : Siapa ada buat servis tune alignment dish astro?

CG Sponsors




jackstan

Active Member
Joined
Aug 14, 2011
Messages
1,745
Reaction score
77
Points
40
Aku baru pindah rumah. Jadi dish astro rumah lama aku bukak then pasang sendiri je kat rumah baru. Aku ingatkan senang je nak tune, rupanya haram susah. Maybe sebab takde skill & teknik yg betul kot.

So aku nak tanya, ada sapa2 buat servis fine tune dish tak? Area Kepong,KL. TQ.
 
Last edited:
Sponsored Post

jackstan

Active Member
Joined
Aug 14, 2011
Messages
1,745
Reaction score
77
Points
40
kalau ada yg nak bagi tips pun ok juga..mana otai2 dish satellite ni?? tolongggg...
 

sunnyfx

Super Active Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
7,802
Reaction score
73
Points
70
Ko try tengok jiran ko punye arah mana....tengok kat skru dieorg tu ukuran kiri kanan dan atas bawah...
 

jackstan

Active Member
Joined
Aug 14, 2011
Messages
1,745
Reaction score
77
Points
40
Ko try tengok jiran ko punye arah mana....tengok kat skru dieorg tu ukuran kiri kanan dan atas bawah...
aku copy sebijik pasal dish jiran tu sebelah dish aku jer..maklum la duduk flat..

tapi pelik apasal tak dapat signal jugak? ke ada sebab lain? or kena ejas2 kat decoder ke..apa ke..~X(
 

sat_core

Banned
Joined
Nov 11, 2011
Messages
2,888
Reaction score
110
Points
33
klu area ko dekat dgn selayang, boleh contect bro rossifumi...
 

sunnyfx

Super Active Member
Joined
Jan 6, 2008
Messages
7,802
Reaction score
73
Points
70
aku copy sebijik pasal dish jiran tu sebelah dish aku jer..maklum la duduk flat..

tapi pelik apasal tak dapat signal jugak? ke ada sebab lain? or kena ejas2 kat decoder ke..apa ke..~X(
Wayar ko dah check ? SNR tu kena 70% keatas.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register