Hati-hati dengan promoter hair care

CG Sponsors




123456

Super Active Member
Joined
Aug 2, 2008
Messages
5,187
Reaction score
55
Points
70
kalau rambut dh nk botak..botak jugak..x yah la susah2 nk wt p treatment ke apa.. lagi2 lak kalau dr keturunan.. kalau ada treatment bagus..napa kita tgk org2 yg terkenal yg ada masalah rambut..tp kepala diorg botak gak..huhu.. x der org suka kepala rambut die gugur..tp dh jadi..jadilah
 
Sponsored Post

jku8505

Active+ Member
Joined
Sep 11, 2009
Messages
2,672
Reaction score
17
Points
25
aku ader kene gak... tp lain booths la...
booths OSIM krusi urut... ayat baik punyer sale girl
kasi duduk urut2 free... last slamber nak mintak CC
katenyer next promotion dapat offer cume bg tgk CC jer...
trus aku keluar jalan terus x pandang belakang... hehehe
 

dragger

Super Active Member
Joined
Aug 29, 2008
Messages
8,548
Reaction score
35
Points
70
Kejadian bulan lepas, saja nak share cerita. Kalau pergi mana-mana shopping complex, mesti ada booth2 kecil dan dilengkapi dgn 2-3 org promoter. Ada sorang promoter ni yg promote hair care system, disebabkan member aku kata rambut aku dah jadi mcm zidane, promoter tu panggei aku pun pegi la.. dia ckp "abang nak free tak shampoo hair loss, plus kita bg free treatment rm100, just bayar 20 shj harini", mesti la nak.. so kena isi borang dan dtg ke hair care centre di times square.

Bila datang, memang dapat treatment, mcm biasa ja basuh rambut gitu2. Lepas tu dia buat scanning analisis. Masa nak balik tu nak dekat sejam dia bg ceramah, last2 dia suruh buat treatment rambut seminggu sekali selama 3 bln. So aku tya harga brapa, bukan rm1000, bukan rm2000 tp rm5000. So aku tolak cara baik, lg pun ni 1st time dtg hair care centre, kena lg 1/2 jam ceramah, siap dia panggil kawan/boss dia basuh aku cukup2 suruh buat treatment, siap paksa aku swipe cr card aku... fuh mmg pengalaman ngeri..:mad: .. last aku mula bersuara lepas dorang dah abis ckp.. dan terlepas dr dugaan.. memang senang nak masuk tp susah nak kluar, cuba la.. dgn harga tak masuk akal, yum nam yg famous pun lg murah berganda2 dari tu

saranan kepada semua, jaga2 la dgn offer2 yg tak masuk akal, confirm ada udang sebalik mee sedap. Depa berselindung disebalik gaya professional..

baca la karangan ku ini:D
aku pn terkena scam kt yun nam megamall Perai. lps free treatment tu, diorang kurung aku dlm 1 bilik, then 10 staff diorang bg ceramah, paksa aku langgan pakej. harga dia RM6888 kalo first time. kalo harga biasa RM8888. last2 aku terpaksa bayar 100 utk shampoo. mmg celaka syarikat tu. swenson lg ok
 

dob

Fun Poster
Joined
Sep 29, 2010
Messages
145
Reaction score
0
Points
10
biar botak pun takpe laaa.. hurmmm..!!!
 

ocean gurl80

Super Active Member
Joined
Jan 17, 2010
Messages
7,697
Reaction score
9
Points
65
saje nk share...:)

aku suka bab bab free dan murah mcm ni,,stiap kali ada free treatment or apa apa yg murah or free semuanya aku pergi,,

mcm biasa,,bab bab berlakon staf staf terlatih ni aku dah blh baca..

tapi dgn aku, korang buat la apa apa pun, aku ttp stick to the point,,

contoh,,kata rm18 dpt pakej rawatan rambut free, or apa apa je la..aku berpegang kepada ayat tu..

setakat ni, tkde sorang pun company celaka ni dpt tipu aku..even camner diaorg pujuk pun, aku ttp akan keluar dr company tu tnapa apa apa byran tambahan..korang basuh aku sejam or 2 jam pun, kalau aku kata tknk,,aku tknk gak,,

setakat ni,,banyak benda free yg aku dpt dr company company yg telatih untuk membasuh mangsa diaorg..

1) aku dpt tiket penginapan hotel free (yg ni banyak kali dah dpt..hihi)

2) aku dpt g yun nam dan keluar balik dgn jayanya tanpa diaorg dpt satu sen pun dr aku.maknanya , kalau at the first place diaorg kata cuma byr rm18, then itu je la yg aku akan byr..even korang nk basuh aku 2 jam pun,,aku tkkan kuar even satu sen pun

3) dpt jam tangan free seperti yg dijanjikan oleh satu company (lepas dgr diaorg bebel dan suruh ambik pakej haramjadah apa tah dkt 1 jam kt aku,,)

4) dpt beras 5 kilo dr company yg modus operasi yg sama

pada aku senang je..aku stick pada ayat diaorg,,kalau diaorg kata rm18 untuk dtg ke tmpt diaorg (contoh), dan aku akan pastikan jumlah tu je yg aku akan bayar..

benda ni depend pada kekuatan diri masing masing sebenarnya..;)
 

baitul

Fun Poster
Joined
Oct 28, 2010
Messages
101
Reaction score
0
Points
10
yang TT kena tu company dia nama MIRACLE, aku dah terkena 3-4 bulan lepas, terbang 500 duit aku terkena ayat power dari si pencuci rambut yang pakai baju nampak buah dada tertojol, cilakak bila terkenang balik peristiwa tu padahal xda kesan sangat pun, aku terkena kat kiosk di sunway carnival, tp salon dia aku p kat queensbay (penang)
 
Sponsored Post
Top
Log in Register