Hati-hati dengan promoter hair care

CG Sponsors




real_rolls

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2006
Messages
6,726
Reaction score
266
Points
81
Kejadian bulan lepas, saja nak share cerita. Kalau pergi mana-mana shopping complex, mesti ada booth2 kecil dan dilengkapi dgn 2-3 org promoter. Ada sorang promoter ni yg promote hair care system, disebabkan member aku kata rambut aku dah jadi mcm zidane, promoter tu panggei aku pun pegi la.. dia ckp "abang nak free tak shampoo hair loss, plus kita bg free treatment rm100, just bayar 20 shj harini", mesti la nak.. so kena isi borang dan dtg ke hair care centre di times square.

Bila datang, memang dapat treatment, mcm biasa ja basuh rambut gitu2. Lepas tu dia buat scanning analisis. Masa nak balik tu nak dekat sejam dia bg ceramah, last2 dia suruh buat treatment rambut seminggu sekali selama 3 bln. So aku tya harga brapa, bukan rm1000, bukan rm2000 tp rm5000. So aku tolak cara baik, lg pun ni 1st time dtg hair care centre, kena lg 1/2 jam ceramah, siap dia panggil kawan/boss dia basuh aku cukup2 suruh buat treatment, siap paksa aku swipe cr card aku... fuh mmg pengalaman ngeri..:mad: .. last aku mula bersuara lepas dorang dah abis ckp.. dan terlepas dr dugaan.. memang senang nak masuk tp susah nak kluar, cuba la.. dgn harga tak masuk akal, yum nam yg famous pun lg murah berganda2 dari tu

saranan kepada semua, jaga2 la dgn offer2 yg tak masuk akal, confirm ada udang sebalik mee sedap. Depa berselindung disebalik gaya professional..

baca la karangan ku ini:D
 
Sponsored Post

tokputih

CG Top Poster Club
Joined
Apr 24, 2008
Messages
27,134
Reaction score
796
Points
166
memang dah tahu lama dah... kawan tok kena dulu dekat 10k.. kata treatment awal percuma.. pastu dia punya pujuk rayu.. hampeh tol...
 

iamloco

Super Active Member
Joined
Dec 16, 2008
Messages
9,809
Reaction score
113
Points
73
desperate betul nak buat bisnes, tp yg peliknye cara diorang bjaya ~X(~X(
 

real_rolls

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2006
Messages
6,726
Reaction score
266
Points
81
memang dah tahu lama dah... kawan tok kena dulu dekat 10k.. kata treatment awal percuma.. pastu dia punya pujuk rayu.. hampeh tol...
huhua tok.. nampaknya saya ni mangsa yg keberapa ya:eek:
 

Ahmad07

Legendary Member
Joined
Aug 11, 2007
Messages
10,366
Reaction score
878
Points
161
diorang pandai psiko... kalo mental tak kuat, abis la swipe kad kredit tu...
 

real_rolls

Super Active Member
Joined
Jun 5, 2006
Messages
6,726
Reaction score
266
Points
81
desperate betul nak buat bisnes, tp yg peliknye cara diorang bjaya ~X(~X(
staff2 di sana mmg dah kena train supaya buat sales, agak2 berapa la komisyen depa klu sorang customer kena byr 5k, tu yg depa push sgt2 tu.. memandangkan aku dah biasa, kira boleh thn lg la, klu org yg tak biasa, rasanya dah kena swipe cr card tu.
Nama hair care sistem tu start dari 'M' ..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register