FSM - shariah compliance funds

Recommended Brokers


buncai

Fun Poster
Joined
May 21, 2011
Messages
536
Reaction score
26
Points
20
terima kasih tuan.. baru tau bole buat mcm tu hehe..
 
Sponsored Post

nad-cwa

Fun Poster
Joined
Nov 18, 2014
Messages
473
Reaction score
92
Points
20
terima kasih tuan.. baru tau bole buat mcm tu hehe..
boleh beli kat fsm tapi tak semua fund ada, sesetengah fund house hanya benarkan agent mereka sahaja yg boleh jual especially fund2 yg top.
 

stutroop

Freshie
Joined
Jan 17, 2013
Messages
35
Reaction score
0
Points
6
boleh beli kat fsm tapi tak semua fund ada, sesetengah fund house hanya benarkan agent mereka sahaja yg boleh jual especially fund2 yg top.
boleh tuan share info mengenai fund syariah compliant yang good return, tapi tiada dlm fsm, n invest melalui agen mereka shj...?
 

nad-cwa

Fun Poster
Joined
Nov 18, 2014
Messages
473
Reaction score
92
Points
20
boleh tuan share info mengenai fund syariah compliant yang good return, tapi tiada dlm fsm, n invest melalui agen mereka shj...?
Yg saya boleh confirm, fund CIMB Dali series hanya consultant CWA sahaja yg boleh jual. Yg ada di FSM fund CIMB yg tak berapa perform atau yg kena invest pakai cash shj.
Semua fund Public Mutual agent Public Mutual sahaja boleh jual.

Fund house lain tak pasti...
Sekarang ni yg tgh top ialah fund2 dari
- Kenanga
- PMB
- Eastspring
- Pheim
- CIMB

ranking ni boleh turun dan naik ikut keadaan semasa, kalau nak tengok detail beli The Edge setiap minggu ada fund performance table.

 
Last edited:

pew853

Fun Poster
Joined
Aug 23, 2015
Messages
395
Reaction score
7
Points
20


berminat boleh hubungi saya... zairil 0125422992
 

FSM (Admin)

Freshie
Joined
Oct 5, 2017
Messages
31
Reaction score
0
Points
6
maaf tumpang tanya.. fund-fund ni semua boleh beli direct macam tu aje ke atau kena cari agen-agennya mcm fund public mutual atau lain-lain?
Salam, Buncai.

Sekarang kita tak perlu lagi ke ejen unit trust untuk melabur. Semuanya boleh dibuat online. Kos melabur pun lebih murah berbanding melabur melalui ejen.

Untuk membuka akaun dengan kami, caranya mudah dan percuma.

Sila klik pada link ini:
https://www.fundsupermart.com.my/mai...untOpening.tpl

Selepas itu, pilih "new personal account" dan isi maklumat-maklumat yang diperlukan.

En. Fadzley boleh email borang yang telah ditandatangani, salinan MyKad dan salinan lesen memandu pada [email protected].

Akaun encik akan diaktifkan dalam masa 1-2 hari bekerja.
 
Sponsored Post
Top
Log in Register