BTC USD 64,955.1 Gold USD 1,787.66
Time now: Jun 1, 12:00 AM

free ebook baiki komputer

liverpool

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,711
Reaction score
272
Points
91
salam all CG...
disini saya ada satu ebook ( membaiki komputer )yang saya buat sendiri,konon nya nak jual rm30 dulu..tapi pikir2 balik bagus la saya kasi free jer,, cuma saya harap dengan ebook yang saya bagi dapat memberi manfaat kepada anda yang membaca...tapi kalau ada yang bemurah nak sumbang untuk persediaan untuk bini aku nak besalin bln 3 tahun depan,aku sangat2 beterima kasih lah,,kalau yang taknak sumbang tu tolong2 la doa kan supaya anak dan bini aku selamat waktu melahirkan anak nnt..

apa yang ada dalam ebook aku nie dia

Isi kandungan modul:
Bab1:Tips-tips penjagaan komputer
- Kepentingan penjagaan computer
- Cara-cara penjagaan computer
- Tips-tips computer anda menjadi laju dan tidak hang
Bab2: Tips-tips mengesan kerosakan kecil dan cara membaiki
Bab3: Cara-cara mudah untuk membuat backup
Bab4: Perkenalan kepada bahagian MotherBord
Bab5:pemasangan Perkakasan computer
- Step-step pemasangan hardware/perkakasan
Bab6: Cara FORMAT komputer dari A to Z
Bab7: Cara-cara menggunakan Norton ghost dari cd Hiren boot (ramai yang tak tau lagi pasal nie )
Bab8: PENUTUP


( ebook ini asal nya untuk dijual secara pos dengan CD2 so segala FREE2 dalam ebook tak dapat nak bagi, harap maklum )

kalau nak memberi sumbangan...memadai la hanya 1usd melalui paypal [email protected] ( kalau lebih rezeki anak ):)

ok nie link nya....MODUL MEMBAIKI KOMPUTER


HIREN BOOT CD VER9.8....AMBIL NIE KEKAWAN



sekarang dah letak dalam blog......kat sini leh rujuk,ilmu yg simple tapi berguna....rujuk sini...http://komputer-4-u.blogspot.com/
 
Last edited:
Sponsored Post

world

Super Active Member
Joined
Dec 20, 2006
Messages
5,054
Reaction score
229
Points
73
sedut jangan tak sedut... pastu peram dalam hard disk jadi pekasam .. he eh jgn marah TT .. gurau jer..
 

Fikirman

Active Member
Joined
Aug 26, 2010
Messages
1,687
Reaction score
4
Points
25
terima kasih ya... saya dwnload... semoga... tuan dan keluarga di permudahkan nanti... amin...
 

rijal2009

Marked as Scammer, (until issue resolved)
Joined
Jul 8, 2009
Messages
9,169
Reaction score
286
Points
81
huhuh TT x blh download, blh tlg upload kt mediafire x? tq..
 

eez99

Active Member
Joined
Sep 30, 2008
Messages
1,727
Reaction score
1
Points
25
Terima kasih TT...InsyaAllah, dengan izin Allah selamat lah isteri ngn anak kamu dunia akhirat...same2lah kite mendoakan keselamatan mereka (isteri aku nk bersalin bln ni : tggu hari je ni : berdebar2 plak aku)
 

syafsp

Passed Away
Joined
Mar 31, 2009
Messages
2,932
Reaction score
558
Points
71
tq TT~
semoga TT dan sekeluarga selamat.. amin :)
 

ezis2u

Super Active Member
Joined
Aug 1, 2008
Messages
9,747
Reaction score
22
Points
75
aku da donlod cuma x baca je lagi....tq TT, PP pun aku da sumbangkan sikit...
 

liverpool

Super Active Member
Paid Membership
Joined
Mar 5, 2009
Messages
9,711
Reaction score
272
Points
91
aku da donlod cuma x baca je lagi....tq TT, PP pun aku da sumbangkan sikit...
alhamdulillah..semoga tuan sekeluarga di limpahi rahmat dan d murah kan rezeki....
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register