BTC USD 69,794.8 Gold USD 2,408.90
Time now: Jun 1, 12:00 AM

[Fakta] Satu Jenaka..renung-renungkan

Sponsored Post

kau duuduk dlm persekitaran org melayu,try kau cuba duk di persekitaran bangsa lain...semua sama je..semua ni sifat universal...asyik nk jatuhkan org melayu ke,puuiii..hina sgt kah Melayu ni.

kalau bro tanya kawan...kawan jawab mmg org melayu ni agak hina...sbb...pengalaman kawan...melayu ni kalau pergi obersi pun akan bawak perangai melayu ni...dengki...hasad...itu dari pengalaman kawan la...:)

ramai juga yg bagus...tapi cream of cream...tgk negara kita pun leh tahu la...yg duk atas...duk tekan org bawah pun melayu gak...
 
aku ada kawan yg dh lama berniaga runcit disatu bangunan yg dia sewa.
tetiba owner bangunan kasi notis soh kluar dgn alasa ada org nk beli bangunan yg dia sewa..
bila dia dh kluar, bangunan tu tetap tak terjual.
rupanya peniaga sebelah kedai dia dh mainkan owner bangunan.
sb kedai member aku maju, sedangkan kedai sebelah dia tu hidup segan mati xmau...

yg bestnya, member aku tu cina dan jiran dia pun cina.
 
apa cara korang nak ubah mentaliti melayu ni??

kalau sekadar kite2 je yg sedar, kurang la hasilnya kalau nak menyampaikan di media sosial,atau mulut ke mulut...

benda ni patut datang dari kerajaan, diorg patut implementkan atau wujudkan satu mekanisme yg boleh terkesan pada diri anak2 yg berada disekolah supaya generasi ke hadapan melayu x berperangai cam skrg

salah satu cabang adalah sistem pendidikan,sorang calon yg aku rasa boleh baik pulih sistem pendidikan untuk membolehkan malaysia melahirkan melayu yg kurang berperangai negatif ialah dato saifuddin abdullah


andai kerajaan atau PM bertukar, aku harap dia akan diserap masuk utk bantu sistem pendidikan negara..




.
 
Cina sama cina pun dengki. Tapi kalau dia dengki tengok perniagaan cina lain maju, dia lawan dengan kaedah yang betul. Dia buat promosi harga lebih rendah, bagi better servis.

tapi kalau melayu dengki tengok melayu lain meniaga bagus, habih lah pesaing tu kena mandrem....

kalau ada yang berminat:
+++++++++++++++tumpang iklan++++++++++++++++++++++++
Cosmopoint Sdn Bhd, anak syarikat Ekuinas Bhd. sedang mencari calon yang layak bagi mengisi kekosongan jawatan di Kolej Cosmopoint Penang.
Kelayakan minimum: diploma.
Pengalaman kerja minimum 2 tahun dalam bidang sales/MLM dan customer relation.
Akan mengetuai sales team yang anda sendiri bina.
Berperwatakan menarik.
Berkebolehan memotivasi dan meyakinkan orang.
Memiliki kenderaan sendiri.

Gaji sekitar RM2.5k + elaun + komisyen + benefits. (boleh dapat RM5k lebih sebulan jika berjaya dapat enroll banyak students)

Sila hantar permohonan anda ke [email protected] segera.
 
Sponsored Post

Back
Top
Log in Register