EA kelimaku - Lompat Tikam (Just Another Tunnel Martingale)

Recommended Brokers


Forex Chart

Izham87

Fun Poster
Joined
Jul 14, 2016
Messages
426
Reaction score
130
Points
23
Salam warga CG,

EA ni dibuat mengikut kemahuan seorang rakan trader.

Cara EA ni bekerja adalah:

1. Entry mengikut setting StartBuy. If set to true, EA akan masuk buy, lot ikut setting StartingLot.

2. Selepas buy, sekiranya price bergerak ke bawah lebih dari setting PipStep pip, satu layer martingale sell akan ditambah mengikut turutan setting Multiplier. contoh kalau Multiplier = 1,3,6,12,etc..., dan StartingLot=0.01, first entry akan buy 0.01 lot, price turun lebih PipStep, second entry sell 0.03 lot, lepas tu kalau price naik lebih PipStep, entry buy balik 0.06 lot, lepas tu kalau price turun balik lebih PipStep, entry sell balik 0.12.. begitu lah seterusnya.

3. sekiranya selepas entry buy, price mengikut arah ke atas, EA akan tunggu price sampai ke tp price. tp price = BreakEven Price + TP pip setting.

4. Setting MinProfit adalah minimum profit yg EA ni akan ambil sekiranya dia dah masuk banyak layer lebih dari setting CycleToStartMinProfit. Default value MinProfit & CycleToStartMinProfit adalah 0.10 and 7. Maksudnya bila dah ada 7 layer kesemuanya buy/sell, EA akan ambil profit minimum je 0.10usd.

5. Walaupun EA ni start entry ikut setting StartBuy namun entry seterusnya akan tengok last cycle, apa yg profit, kalau last cycle, buy yg profit, entry seterusnya adalah buy dan sebaliknya.

Ok. Selamat mencuba EA ni.
 

Attachments

Last edited:
Sponsored Post

nx105

Active Member
Joined
Jan 20, 2009
Messages
1,743
Reaction score
99
Points
30
x de result backtest ke tt?? thanks sharing tt
 

nujum

Fun Poster
Joined
Jun 15, 2008
Messages
256
Reaction score
1
Points
15
salam TT

ea nie klu kita dh set max open order
nak setkan minimun profit blh x?
erti kata lain guna basket
 

stillFX

Super Active Member
Joined
Nov 11, 2016
Messages
5,956
Reaction score
476
Points
81
tt... ada special TF ke kalo nak guna EA ni?
 
Sponsored Post
Top
Log in Register