EA dengan usd10???

Live Forex Chart

Currency
Rates
EUR / USD
1.18469
USD / JPY
105.321
GBP / USD
1.2978
USD / CHF
0.90619
USD / CAD
1.30950
EUR / JPY
124.773
AUD / USD
0.70792

CG Sponsors




Amacam EA nih?


  • Total voters
    0

anTu7869

Active Member
Joined
Jan 8, 2008
Messages
1,322
Reaction score
232
Points
33
Salam,

Haku dah lame dok dalam forum CG nih. Nih baru first time nak ngepost thread sendirik...:D

Haku ada EA yang boleh di test atau di live kan ngan risiko sendiri... huhuhu... Start ngan usd10 jek... micro fxopen la tapi... meh la ngetest gamei2... haku pakei broker fxopen, broker len lom ngetest lagik...

EA ni akan trade currency USD ngan JPY jek... sekali trade 7 pair. EA akan tutup sume position bila hit basket [email protected] loss..:D

ciri ea:
-bukan martingale, skali trade 7 pair... dah hit basket, baru ea akan usha market utk bukak post baru...
-run sorang2 (lone ranger), takkan bukak post kalo ada post lain tgh bukak walaupun 1 post
-lawan arus... bila strong>8.6 sell currency dan sebaliknya bila weak<0.4... :D
-modal ciput leh terai : 1000 dalam mt4, lot 0.1 (usd10 micro fxopen)
-basket profit ngan basket loss, kira macam TP ngan SL gitu, tapi yg ni total utk 7 pair tu
-apa lagi ek? nanti kemudian edit kalo teringat... nanti semua leh refer page1 je, takyah nak selak2 kat belakang... :D

Setting:
Pair : ape2 saje... (1 pair je, ea akan trade utk dua2 [email protected])
TF : ape2 jugak...
lain2 : default
p/s: kalo nak safe, wat trade usd jek=true, yg trade jpy tu jadikan false... :D


important note:
-Kalau ada error "zero divide" cuba check kat postfix.
-postfix tu kalo belakang pair takde pape, biarkan kosong. kalo ada titik(".") mcm kat real micro fxopen postfix tu letak ".". Cthnye kat chart kita tgk "EURUSD", belakang dia takde papa, so postfix biarkan kosong je. Kalo kat micro fxo plak pair dia "EURUSD.", so postfix tu kene la letak "."


http://www.4shared.com/file/208690336/d2bd0f32/EAOasis_HiLo.html <<download link (countertrend)

NEW!!!
http://www.4shared.com/file/216261752/b96b0d10/EAOasis_HiLo_F_.html <<download link (follow trend)
http://www.4shared.com/file/218870497/138a1e24/EAOasis_HiLo_F__Trailing.html <<download link (follow trend dengan trailing stop)

http://www.4shared.com/file/236747613/e68108c7/EAOasis_GAP__follow_trend_.html<<EA GAP...

LATESTTTTT!!!
link deleted <<yg ni latest ea... tak tau ada lagi latest pasni ke tak ke... :D

p/s: antu tak tau result camne... nanti kalo ada cape2 guna, leh tlg update performance ngan setting dia ek?:D


Journal:
-4/2/2010: akaun 1000 1/5/2010 abes mc dok penangan jpy pkl 12am++ waktu mesia, fenomena jarang2 terjadi... :D
-5/2:2010: update ea ngan trade time yang baru
-5/2/2010: update ea ngan extern weak point, strong point, time trade
-6/2/2010: new ea (follow trend) :D <<try la setting camne ek? aku pon tak tau camne nak setting... konsep dia sama je, tapi bila start strong ea akan bukak buy currency dan sebaliknya...
-10/2/2010: akaun 1000 mc lagik... kene carik setting baru nih... tak tahan ngan penangan jpy weak lame sangat...
-10/2/2010: upload new ea lagi, follow trend dengan trailing stop
-10/2/2010: bukak akaun baru lagik pastu run ngan ea follow trend dengan trailing stop. run 23.5jam sehari <<hampeh
-11/2/2010: run counter trend ngan currency USD sahaja(23.5jam), 1 kali je dia OP+close popit... cam selamat jek nih... :D
credit to : sifu lukpayat, bro aiman dari thread:
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=92897 <<thread 1000pip seminggu
http://carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=99391 <<thread 3000pip seminggu[/B]

AMARAN: Tolong jangan gunakan EA ni kalo tak sanggup atau tak biasa tengok floating banyak2 dan lame... EA ni jugak mampu membuatkan akaun anda MC... huhuhu... :D
 
Last edited:
Sponsored Post

krkic

Active Member
Joined
Oct 31, 2009
Messages
1,986
Reaction score
9
Points
25
pautan file x sah la....
 

PaRaNoRMaL

Super Active Member
Platinum Member
Joined
Nov 22, 2007
Messages
7,161
Reaction score
83
Points
75
Mano poi lak TT nih :D
 

anTu7869

Active Member
Joined
Jan 8, 2008
Messages
1,322
Reaction score
232
Points
33
Ops... sowiii... dah... sila2... jgn memalu... :D
 

aiman

Active Member
Joined
Apr 19, 2006
Messages
1,894
Reaction score
1,356
Points
101
Result cantek, camne ea ni bekerja? pakai currency meter ke?
 

anTu7869

Active Member
Joined
Jan 8, 2008
Messages
1,322
Reaction score
232
Points
33
tt.. CAMNE nak setting ea ni.. den butto bab2 ea nih...:">
alamak!:eek: ea ni takde setting2... sumbat je dalam mana2 chart pastu tekan button expert advisor tu. masa sumbat dalam chart,

-allow live trading(tanda), ask manual confirmation tu kasik ilang
-allow dll imports(tanda), confirm dll function calls(tanda), allow import of external experts(tanda)

harap membantu... :D
 
Sponsored Post
Top
Log in Register