BTC USD 61,222.4 Gold USD 1,792.47
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Diserang ransomware? Cuba buat yang ini

tr4falgar

Super Active Member
Joined
Oct 14, 2012
Messages
7,075
Reaction score
683
Points
126
ransomware ni target windows user je

orang awam tak terdedah sgt dgn os berikut..

ckup la jgn download bukan2 dari sebarang web yg pelik2.. insyaallah selamat..

pc den takdok sebarang anti virus pon.. alhamdulillah ok jer
 
Sponsored Post

divx

Active Member
Joined
Jun 20, 2013
Messages
1,686
Reaction score
23
Points
25
orang awam tak terdedah sgt dgn os berikut..

ckup la jgn download bukan2 dari sebarang web yg pelik2.. insyaallah selamat..

pc den takdok sebarang anti virus pon.. alhamdulillah ok jer

yup. yang penting install patch tu. ransomware ni antivirus pun tak dpt detect
 

tomi

Active Member
Joined
Mar 10, 2015
Messages
1,796
Reaction score
412
Points
41
kalo dah diserang tu maknanya dah terlambat nak buat step2 tu semua
 

m0mo~

CG Top Poster Club
Paid Membership
ForexMart Fans
Joined
Oct 4, 2012
Messages
35,312
Reaction score
388
Points
136
Jangan camtu bro Momo.. hihi. :eek: :eek: insuran bukan lesen hidup/mati. :D

haa jawapan camtu pun dorang dah di brief dan diajar untuk jawab :))
sebab tu cara terbaik untuk handle call dari agen insuran adalah end call tanpa bye2 :))
 

eday84

CG Top Poster Club
Joined
Jan 10, 2009
Messages
27,695
Reaction score
146
Points
128
step last tu kalau takde camne
keluar window "Windows Script Host Setting" plak
camne nak off ye
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register