BTC USD 56,861.5 Gold USD 1,771.39
Time now: Jun 1, 12:00 AM

Wanted Deleted post

Sponsored Post

lau_kau

Legendary Member
Messages
16,640
Joined
Aug 2, 2007
Messages
16,640
Reaction score
2,747
Points
201
Bg free dh la bankrap ka xkesain ka
 

t3rdtier

Active+ Member
Messages
3,084
Joined
Oct 21, 2010
Messages
3,084
Reaction score
127
Points
33
Bodo gilerrr... Dgn org bankrupt pun nak ambek kesempatan...
 

ooz

Active+ Member
Messages
2,762
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
282
Points
41
ceh... once bankrap lagi aman der, tu baru betul fresh start.
takde lah insolvensi nak halau kau dari rumah yang satu tu je.
tapi kereta bermegah gtr civic ketam (makeup) bentley sah2 la kena jual, tu pun boleh jual tanpa melalui bank, relax jek.
 
Last edited:

azriusre

Active+ Member
Messages
4,079
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,079
Reaction score
9
Points
25
ceh... once bankrap lagi aman der, tu baru betul fresh start.
takde lah insolvensi nak halau kau dari rumah yang satu tu je.
tapi kereta bermegah gtr civic ketam (makeup) bentley sah2 la kena jual, tu pun boleh jual tanpa melalui bank, relax jek.

kena halau dari rumah ke??
 

ooz

Active+ Member
Messages
2,762
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
282
Points
41
kena halau dari rumah ke??

tak pun..
ada member yang lagi berjuta hutang,
rumah banglo besar,
takdepun kena halau tapi, kena la bagi kerjasama.. jangan lari..
asalkan semangat untuk langsaikan.. insyaAllah..
 

azriusre

Active+ Member
Messages
4,079
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,079
Reaction score
9
Points
25
tak pun..
ada member yang lagi berjuta hutang,
rumah banglo besar,
takdepun kena halau tapi, kena la bagi kerjasama.. jangan lari..
asalkan semangat untuk langsaikan.. insyaAllah..

Oh ye ke..ingat kena halau,sebab ada jugak yang takut kena halau dari rumah,barang barang dalam rumah kena sita dan macam macam lagi.
 

ooz

Active+ Member
Messages
2,762
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
282
Points
41
Oh ye ke..ingat kena halau,sebab ada jugak yang takut kena halau dari rumah,barang barang dalam rumah kena sita dan macam macam lagi.

bos.. sebenarnya, yang kita takut bukan tu..
yang paaaling kita takut adalah, kita malu dengan orang sekeliling kita, keluarga, kawan2, officemate...yep malu...malu untuk downgrade...

insolvensi protect kita dari tekanan bank..
so kena beri kerjasama, baca2, semua asset kita bawah kawalan insolvensi, mana lebihan katanya akan disita jual, tapi tak pasti ler betul2 sita ke apa, apa sangat barang ada pun kan..

key paling peting, tiada tekanan bank, tiada tekanan emosi, insyaAllah boleh bangkit semula..
 

azriusre

Active+ Member
Messages
4,079
Joined
Sep 27, 2008
Messages
4,079
Reaction score
9
Points
25
bos.. sebenarnya, yang kita takut bukan tu..
yang paaaling kita takut adalah, kita malu dengan orang sekeliling kita, keluarga, kawan2, officemate...yep malu...malu untuk downgrade...

insolvensi protect kita dari tekanan bank..
so kena beri kerjasama, baca2, semua asset kita bawah kawalan insolvensi, mana lebihan katanya akan disita jual, tapi tak pasti ler betul2 sita ke apa, apa sangat barang ada pun kan..

key paling peting, tiada tekanan bank, tiada tekanan emosi, insyaAllah boleh bangkit semula..

Ooo..ok paham sikit..sebab ada member kena..dia kata semua barang dalam rumah kena sita...tinggal makanan dengan pakaian je..tu pun tak ingat samaada dia bangkrap atau macam mana...
 

ooz

Active+ Member
Messages
2,762
Joined
May 24, 2008
Messages
2,762
Reaction score
282
Points
41
Ooo..ok paham sikit..sebab ada member kena..dia kata semua barang dalam rumah kena sita...tinggal makanan dengan pakaian je..tu pun tak ingat samaada dia bangkrap atau macam mana...

uihhhhh #:-S ikut negeri/lokasi kot
 
Sponsored Post

CG Sponsors




Top
Log in Register