chevrolet malibu?

CG Sponsors




Sponsored Post

agigas

Active Member
Joined
Oct 8, 2009
Messages
1,849
Reaction score
235
Points
38
Sebijik kete aku Chevy gak, Optra 2005. Beli 2nd 2 tahun lepas. Mmg puas hati n sedap banget pembawakannye. Nak repair n sparepart kene pandai cari bengkel. Kalu sebarang je bengkel mau kene tekan harga..

Tapi sayangnye Chevy ni, resale value yg sangat kesian. Aku kesian kat owner yang beli baru then nak jual balik kemudian. Contoh macam kereta Chevy Optra 1.8 aku ni, masa sapa beli dulu thun 2005 harga 99k. Sekarang market dalam 13-17k je. City n Vios 2005 harga 70k++, sekarang masih boleh jual dalam 30k++. Diskriminasi betul orang Malaysia nih dengan kete2 conti macam Chevy, Volvo, Fiat, Saab, Citroen... sebab tu model2 kete depa yang gempak depa takmo bawak sini dah..market kecik sangat.

Aku teringin nak pakai Chevy Volt, tapi nampak gaya memang kempunan la Chevy taknak bawak masuk sini. Btw Malibu tu mantop..tapi as pengguna Chevy ko pikir panjang la kalu nak beli baru, memang kene niat nak pakai lama. Kang baru 3 4 taun nak jual memang nangis la bro resale valuenye..
 
Last edited:

ghoster

Fun Poster
Joined
Jan 7, 2013
Messages
407
Reaction score
6
Points
15
Sebijik kete aku Chevy gak, Optra 2005. Beli 2nd 2 tahun lepas. Mmg puas hati n sedap banget pembawakannye. Nak repair n sparepart kene pandai cari bengkel. Kalu sebarang je bengkel mau kene tekan harga..

Tapi sayangnye Chevy ni, resale value yg sangat kesian. Aku kesian kat owner yang beli baru then nak jual balik kemudian. Contoh macam kereta Chevy Optra 1.8 aku ni, masa sapa beli dulu thun 2005 harga 99k. Sekarang market dalam 13-17k je. City n Vios 2005 harga 70k++, sekarang masih boleh jual dalam 30k++. Diskriminasi betul orang Malaysia nih dengan kete2 conti macam Chevy, Volvo, Fiat, Saab, Citroen... sebab tu model2 kete depa yang gempak depa takmo bawak sini dah..market kecik sangat.

Aku teringin nak pakai Chevy Volt, tapi nampak gaya memang kempunan la Chevy taknak bawak masuk sini. Btw Malibu tu mantop..tapi as pengguna Chevy ko pikir panjang la kalu nak beli baru, memang kene niat nak pakai lama. Kang baru 3 4 taun nak jual memang nangis la bro resale valuenye..
pergh.. tak sangka la pulak harga dia turun sampai mcmtu
 

azmi_tshirt

Super Active Member
Joined
Nov 2, 2007
Messages
5,624
Reaction score
19
Points
65
kat malaysia ni beli keta jepun je la senang. jual ada harga, sparepart senang.. sekian...
 

bananaphone

Active+ Member
Joined
Jan 15, 2011
Messages
2,895
Reaction score
19
Points
25
dah berapa lama pakai? so far mekanikal kereta ok tak? pernah survey2 harga parts yang jarang tukar?
aku punya yg 1st model keyless .. mekanikal mmg tiptop la.. tp bab part tu biasa la keta conti ni.. mahal ckit la.. model vhecy aku pkai 2.. 1 aveo n 1 cruze ..

cermin depan aveo aritu nak tukar ori rm2k..hehehehe..sib ada yg local..800 je.. skrg spare part byk dah..sbb kilang ada kat thailand n korea..
 

moneymaker3000

CG Top Poster Club
Platinum Member
Joined
Mar 24, 2007
Messages
25,246
Reaction score
511
Points
166
Chev ni yg mana dari usa mmg tahan. Yang dari korea dengar2 banyak problem dari segi alat ganti dan kualiti
 

iwak

Super Active Member
Joined
Mar 21, 2008
Messages
7,580
Reaction score
37
Points
70
keta korea ni. dulu daewoo GM syarikat us beli tak silap
 
Sponsored Post
Top
Log in Register