CERITA PENDEK: Dendam Dukun Timah

CG Sponsors




LLM

Freshie
Joined
Nov 9, 2007
Messages
30
Reaction score
0
Points
6
Jongos kemuntahan..kaca halus dan darah hitam terkeluar daripada muntahannya. 'Timah..Timah..ampunilahaku..Aku minta maaf kerana memperkosa lembu betina kau dahulu' Dia meracau di rumahnya. Sanak- saudara hampir kepitaman mendengar pengakuannya itu..Ustaz Usup terkedu seribu bahasa mendengar kisah Jongos

Dipinggir hutan, Dukun Timah ketawa terbahak-bahak sambil mengilai-ngilai di pondok buruknya. 'Padan muka kau Jongos..Santau aku memang efektif..hahahaha'

Tiba-tiba Dukun Timah melihat kelibat perempuan berambut panjang berbaju putih melayang memasuki pondok buruknya. Dukun Timah terkujat seketika..Langsuir...

Dengan muka yang hodoh, taring panjang dan mata merah menyala. makhluk itu menyergah 'Hoi Timah! Kau ni memekak aje. Mengilai tak ikut time. siang malam mengilai aje kerja kau!! Dahlah tu meniru hakcipta ngilaian aku! Kau tak boleh diam sikit ke??'

Kini kini giliran mata Dukun Timah pula untuk menyala 'Hoi Langsuir bertuah. Suka hati mak bapak kau aje masuk rumah aku. Dah sudah! Pergi balik bertenggek kat sungai tepi tu. Menganggu ketenteraman jiwa aku aje. Tiap-tiap aku buat bunyi sikit, kau menjelma depan mata aku, lepas tu, kau memandai nak sound aku. KELUARR!!! sebelum aku rantai kau buat jadi belaan aku!!'

Langsuir itu mendengus kemarahan 'Sudahlah Timah! Naik berkulat cacing mulut aku sound kau. Puaka tebing sungai tu, Hantu buluh belakang rumah kau, jembalang pokok besar, semua dah fed-up dengan kau. Kau memang tak reti hidup berjiran! Dah, sukahati kaulah, lain kali kalau kau nak panggil kami semua, surat-menyurat kau tidak akan dilayan! Malam dah gelap ni. Aku nak pergi kampung sebelah pergi menyakat budak-budak'

Dengan menunjukkan muka tidak puas hati, langsuir itu melayang keluar sambil membebel sendirian..

Dukun Timah pula terus mengilai kepuasan. Mengilai semahu-mahunya..

TAMAT
 
Sponsored Post

WnB

Super Active Member
Joined
Dec 30, 2007
Messages
8,221
Reaction score
99
Points
80
hehehee.. mula2 tu lawak....
 

Mr.81

Active Member
Joined
Jul 5, 2009
Messages
1,401
Reaction score
4
Points
35
silap thread lar....
 

Penbiru

CG Top Poster Club
Joined
Jan 12, 2008
Messages
20,409
Reaction score
1,939
Points
201
Sakit jiwa daaaaa
 

geniusneuro

Banned
Joined
Nov 1, 2008
Messages
19,775
Reaction score
7
Points
115
lawak apekah ini... lawak ape ni...

neem x paham...
 

shahlentok

Fun Poster
Joined
Apr 16, 2008
Messages
691
Reaction score
11
Points
15
thread TT ni punye bahase je yg lawak.. cite tak lawak mane pun.. lol..
 
Sponsored Post
Top
Log in Register